用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 直映认字教材-繁体版
go

直映认字教材-繁体版 [複製鏈接]

where can I buy this in hong kong? anyone use it before or joined the classes? Is it good?
   19    0    0    0

醒目開學勳章

英才教育果set我覺得好貴, 同埋阿囡未夠3歲, set書好似大d開始學會好d.  我淨係買左set字咭, 平D阿囡又鍾意玩

http://hk.myblog.yahoo.com/cocom ... =4557&next=4562

fw9166  請問妳地買左未,我都想買.  發表於 12-2-23 13:51
fw9166  可否告知在那裡可以買 ?  發表於 12-2-23 13:48

where can buy "set字咭" ? or pm me thanks a lot.

回復 2# Jupiter 的帖子

你好, 請問可否 email  給我知, 這套有趣的文字書是在那裡買呢? 幾多錢?

謝謝你

我想問你only賣買左set字咭,係唔係都係去英才買,我打過去問,好貴呀,要2千幾....
可否話我知你套書可以响邊度買呀
many thanks~
原帖由 Jupiter 於 11-8-3 14:08 發表
英才教育果set我覺得好貴, 同埋阿囡未夠3歲, set書好似大d開始學會好d.  我淨係買左set字咭, 平D阿囡又鍾意玩

http://hk.myblog.yahoo.com/cocomilkyclub/article?mid=4621&prev=4557&next=4562 ...

回覆 3# Jupiter 的文章

Would u pls pm me where u buy the cards? thanks a lot

我啱啱email台灣劍聲教具,佢俾咗香港代理電話我,問過,佢哋嘅回覆:

"有關有趣的文字 JS3194-1 咭 售 660 9折 594 有庫存 JSB33 ( 3本) 600 9折 540

電話 2349 5038 ...."

不如我哋group埋問吓佢會唔會有多D折啦

fw9166  請問妳地買左未 ? 我都想買呀!  發表於 12-2-23 13:52

原帖由 prisyan 於 11-9-16 03:41 發表
我啱啱email咗台灣劍聲教具,佢俾咗香港代理電話我,問過,佢哋嘅回覆:

"有關有趣的文字 JS3194-1 咭 售 660 9折 594 有庫存 JSB33 ( 3本) 600 9折 540

電話 2349 5038 ...."

不如我哋group埋問吓佢會唔會有多D折啦:ha ...

Thank you for your information. I am interested in it.

啱啱問咗,佢話最多可以俾到8折,唔駛团購,各位媽咪可以直接打去問吓,不過好似要$1000先送貨

http://www.happykid.com.hk/
不過唔知點解,我睇website唔見套字卡同書

套咭係未得150個字? 如果係要五百幾好似幾貴喎,英才全set賣2500但有1500個字包書包cd。不過我就未用過

我都同意Jupiter講法,英才嗰set好貴,我小朋友又係未夠3歲,諗住買D得意D嘅教材等佢對文字產生興趣先,等佢大D再睇吓用乜嘢教材

回覆 3# prisyan 的文章

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

himuimui 發表於 11-7-25 11:45
I quota from other blog :

繁體: 香港英才教育有限公司

你好himuimui,
我本身不想在blog內登出所有賣家的連結是不想為其"賣廣告", 所以一切以私人留言告知大家, 你卻引用我blog的內容至此, 不知可否刪改一下呢? 謝謝你啊~

himuimui  Sorry, I just think this can help other mama. I will del them.  發表於 12-1-6 08:50

我們住美國, 曾是美國的中文老師, 所以特別關注子女的中文學習情況
大大話話起碼用心用了3-5-7種教材教女女:
http://hk.blog.search.yahoo.com/search;_ylt=A3OyDkwZZgVPLFsAizZqzAt.?p=%E4%B8%AD%E6%96%87%E5%AD%B8%E7%BF%92%20%E6%BE%84&fr2=sb-top&fr=FP-tab-web-t

(其實以上很多方法對多數孩子都可行的, 不過我家女兒可能是左腦比右腦發達吧, 對於圖像學習成效很低!

唯有<有趣的文字> 她才有興趣和成功教識中文, 硫在教完了150個字了, 轉用了其他種種方法也沒用, 最後還是剛訂了<直映認字>回來, 日後再同大家分享~ hope this help!
<有趣的文字>實戰:
http://blog.yahoo.com/_PDS4NFHBCS6VAAAZ65XYVUCCGA/articles/85540
http://blog.yahoo.com/_PDS4NFHBCS6VAAAZ65XYVUCCGA/articles/85792

我都問過配對卡,$660-9折

himuimui 發表於 11-7-25 11:45
- Del -
明白的, 唔緊要.

回復 okangelmama 的帖子

有趣的文字你可知哪裡賣$561?

請問如果自己教,你地教廣東話or普通話呢?
直映個set好似係用普通話教,咁咪要另外再教廣東話?
而有趣的文字又應該點教呢?
其實我只想阿女識多啲中文字,但學校有派字咭返屋企溫,教左好多次都認唔到中文字,但英文就一教就記得,而一般啲course 要4歲先有得上,我阿女得2歲半,未夠年齡報,我想再測試下佢係咪對認中文字有困難,大家可以比下意見嗎?
‹ 上一主題|下一主題