用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 約克,根德園同st. catherine
樓主: Edvychan
go

約克,根德園同st. catherine [複製鏈接]

最後個post變咗「訓練記憶力的認字班資料」promotion post.

真係估唔到。要認字,買套漢語基礎500/Oxford reasons tree咪仲好,上認字班,倒不如上奧數好過啦。

Hwm399

Hi hi, 唔好意思,可唔可以提供(PM)你仔仔讀的"訓練記憶力的認字班" 的資料給我。

謝謝!

P.S. Daisy Daisy-冇辦法而家競爭咁厲害,個個都想自己的小朋友學得好d啦, 有好嘢同大家分享吓very good ar!!

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 DaisyDaisy 於 11-7-31 15:53 發表
真係估唔到。要認字,買套漢語基礎500/Oxford reasons tree咪仲好,上認字班,倒不如上奧數好過啦。

恐龍家

Hi Hwm399

Please also PM me 你仔仔讀的"訓練記憶力的認字班" 的資料給我。Thanks so much!!!

Hi Hwm399

Please also PM me 你仔仔讀的"訓練記憶力的認字班" 的資料給我。Thanks so much!!!

嘩, 真係咁大回响?
但請有心理準備, 這並不是速成班, 也不是神丹, 是要用"年"計的時間逐隻字認讀的. 而且殊途同歸, 坊間有限多其他方法, 目的都是譲小朋友打好閱讀基礎. 這個方案對於仔仔是良薬, 但可能對其他小朋友是"毒薬", 敬請各位家長 "望聞問切"
由於電腦setting關係, 我在傍晚才可以PM

原帖由 hwm399 於 11-7-27 13:24 發表
Goodluck 97:
仔仔由K1開始便上一個訓練記憶力的認字班, 好intensive,  一星期三堂, 每堂個半鈡 (個半鈡內輪流一對一認字) 最初只是想鍛練吓記憶力, 但上咗一個月便開始見到有意外收獲, 我發覚他認讀中文字好快. 這 ...

Hi hwm399, 可不可以提供你仔仔讀的"訓練記憶力的認字班"的資料給我。 Thanks in advance!!

May I also have 訓練記憶力的認字班資料?
Can you please PM me?

Thanks.

May I also have 訓練記憶力的認字班資料?
Can you please PM me?

Thanks.

Hi hwm399,

could you please pm me as well, thanks !

醒目開學勳章

請大家直接pm樓主查詢, 不要在版面留"請pm 我"或 "email 我" 等無意義文章, 多謝合作!

totally  agree with you 仔仔錫錫你!
另外好多謝hwm399詳盡的分

原帖由 仔仔錫錫你 於 11-7-27 12:48 發表

如果讀P2重可以靠kg個底考全級頭5名的話,我相信那所kg真的是magic school;by the way, 間kg 成日比人話d野淺、功課少.... 但小朋友仍有不錯的表現,這就是我buy 的原因;相反成日話自己深,功課多....但表現只屬一般,真係要 ...

讀得Sc直至上到小學,出外中數一定要勁補,家長少啲$都唔得,我個仔現在已高小,連英文都要補,其實家長嘅support最緊要!

Hwm399
thanks for your sharing.
可不可以提供你仔仔讀的 訓練記憶力的認字班 的資料給我。 thanks.

你估sc 真係神咩 會幫你由蠢變醒目. 係家長物以類聚, 佢地的目標好明顯, 好進取, 個個就係target brand 1小一, 個個放左學, 星期六日 一大堆課外活動, 校內個d 課程未教之前好多都識得晒, 名校就是這樣, 不是學校打做名校, 係學生打做名校

Hwm399
i want the course information too,
pls pm as well,thanks a lot!!

Hi Hwm399,

Thank you so much for your sharing. Could you please pm me the information. Thanks!

原帖由 myhappyfamily 於 11-9-11 20:58 發表
你估sc 真係神咩 會幫你由蠢變醒目. 係家長物以類聚, 佢地的目標好明顯, 好進取, 個個就係target brand 1小一, 個個放左學, 星期六日 一大堆課外活動, 校內個d 課程未教之前好多都識得晒, 名校就是這樣, 不是學校打 ...

完全同意你講法~

同意

原帖由 myhappyfamily 於 11-9-11 20:58 發表
你估sc 真係神咩 會幫你由蠢變醒目. 係家長物以類聚, 佢地的目標好明顯, 好進取, 個個就係target brand 1小一, 個個放左學, 星期六日 一大堆課外活動, 校內個d 課程未教之前好多都識得晒, 名校就是這樣, 不是學校打 ...
‹ 上一主題|下一主題