用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 各位對優才書院小學的評語
go

各位對優才書院小學的評語 [複製鏈接]

oh... 真係咁一文不值咩?! 差得咁緊要呀?!

原帖由 hwm399 於 11-7-26 11:31 發表
小一選校要選優質的, 尤其要考入去的直資私校, 我覚得直資私校都有好/唔好之分, 不要為逃避派位而降低直資私校的選校要求.
首先在學校設施方面, 小學1-3年級在旺角巿中心校舍,不但細, 而且空氣差, 週圍環境雜, 雖則 ...

Hi whywhite22,
我都好耐無見你喇! Jamie而家讀緊優才,佢好like,比學校101分,總之唔只係滿分,係要超過滿分!
另,pm左你,pls check!

原帖由 whywhite22 於 11-10-3 15:12 發表
每個家長既要求唔同,都是各取所需最好.例如有人接受到留三次班,會選擇繼續留,直到中學畢業為止,亦有人知道自己小朋友再留都冇意思,財力夠既話就選擇海外升讀.
互聯網資訊發達,但不代表事實既全部,最好都是直接問d家 ...

優才的課程真係比我想像中快... 而家已教一年級下學期的數學同埋二年級英文.... 慶幸暫時都應付到!

老實講,早幾個月開始見到好多人批評GT, 我無其他offer在手,因為只係報左呢一間,一心諗住就係讀GT,點知見到比人彈到我個心都動搖,果時真係好想去試下叩其他學校,但呀女唔肯,佢之前上過幾日預備班好開心,話一定要讀GT,所以我都尊重呀女的決定。而到呢一刻,我都覺得無選擇錯!佢每日放學返黎就不停不停咁分享學校D野比我知,總之樣樣事情佢都覺得開心興奮!
‹ 上一主題|下一主題