用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 你地介唔介意小朋友讀12年男校?
go

你地介唔介意小朋友讀12年男校? [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

我自己唔太鍾意,但c6讀咗15年男校... 佢話無問題喎!只係初初去到美國,唔識同女仔溝通,但係成班香港人一齊玩,又OK~
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 klm402 於 11-8-18 09:21 發表
gay男既情況比起les女既情況看似小好多, 唔知係基於男性唔會好似女仔咁明目張膽定係咩, 我地兩公婆都係有膽心過男校or女校既問題係某程度上影響小朋友既性取向.
社會本身既結構就係男女共存, 學校係社會既縮影, 其 ...

我覺得,女仔比較早熟,鍾意發夢,鍾意人錫自己,所以女校多d "同性好朋友",但男仔~ 日日去踢波打機,都無乜時間發夢.. 所以响學校裡面唔多覺gay仔!
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 莎莎莉莉 於 11-8-13 14:52 發表
大學入面, 好多pure science的學系都係陽盛陰衰, 難道佢地都變晒基佬?...

唔一定
biological science 所有科目,都係女仔多過男仔!
我唔清楚其他大學係點,起碼HKU係咁!可能女仔d英文好d,易d人到HKU
恐龍家
‹ 上一主題|下一主題