用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇唸住2012報St Cat N班的家長?
go

有冇唸住2012報St Cat N班的家長? [複製鏈接]

我諗sat cat喜歡收大b多d, 因為要幫佢打天下. 不過報左先啦, 攞下d經驗.

原帖由 popong 於 11-7-29 22:10 發表
我囡囡10年11月出世,是否要今年9月報N 班?定下年先要報?

如果想讀2歲班, 今年要報, 年尾interview. 如果讀k1, 就出年報.

原帖由 popong 於 11-8-1 21:18 發表
2歲班即是咩班?是幼兒班嗎?我見好多幼稚園只得幼兒班、低班及高班,你地講的2歲班是否幼兒班還是playgroup?
以前讀書低班即K1、中班即K2、高班即K3,依家是否不同了?咁Nursery是否幼兒班? ...

每間幼稚園的叫發都有d唔一樣, 以前讀書無2歲班, 3歲先開始返學. 依家唔同啦, 有d幼稚園2歲就可以返, 即係bb要讀4年幼稚園.

2歲班即學前班(有d學校叫pre-nursery, 有d叫nursery, 學基叫playgroup), 唔一定要讀.
3歲班即以前k1, 一定要讀.

囡囡好"痴"身, 希望佢唔喊已經好好. >0<

原帖由 陳雙兒 於 11-9-5 10:52 發表
大家好, 我呀女係10年10月 b, 佢依家未識行, 但有時都會講下bb話, 算係幾好動o個種小朋友, 我都好想好想佢入到SC, 希望可以幫佢報到啦!

係呢, 各位mommies, 你地會報其他咩學校呀? 例如york, 多多, 基督堂呢d會不會 ...

基督堂好似得k2-k3, 仲要好難入.

我之前都係佢地website見過話n1可以直升k1, 不過可能只限今年n1的學生, 下年轉policy都唔出其. 佢地唔憂無人報.
‹ 上一主題|下一主題