用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陳守仁小學 聽聞TSL放學乘搭校車時間---勁耐?
樓主: Sinman68
go

聽聞TSL放學乘搭校車時間---勁耐? [複製鏈接]

我同意上面有位家長意思,學校對校車公司管理實在太唔貼心,完全由得校車公司自己運作,但呢間校車公司服務太差,依家實在俾佢攪到一肚氣!!做家長又怎能放心這校車會把我兒子送到學校!

我都有投訴啦!迎新果日完全無黎接我個仔,
間校車公司d人態度好差,個保母態度就更加差,
連個司機態度都係差,攪到我一肚氣呀!!!
寫完email去學校投訴,
然後仲專登走去學校搵有關老師傾,
結果都係聽完就算,
其實我個仔第一年搭都唔係話一投訴就要換過第二間,
但至少佢地接到投訴都諗吓點樣改善丫!
學校都唔願去俾壓力校車公司,梗係唔會有改善啦!

原帖由 Sinman68 於 11-9-14 12:01 發表
校巴服務這樣差.....

有無家長就這些事件向學校作出反映或投訴?
學校授不授理? 會不會跟進或監督?

家教會, 又會不會跟進或監督?

受害的家長們你們有無曾經向學校反影過?
學校有無回覆?? 還是你們一直在"死忍"?

...

我都試過去學校自接,
但實在太多人堆埋一齊接放學,好混亂.
同埋校車會停喺有蓋操場落車,
好天落雨都唔洗怕嘛!

今朝我又如常陪囝囝等校車,校車7:25am就到了,

(其實媬母約我地嘅時間係7:30am),
另外有一位三年班的學生仲未到,

司機可能見我呢位家長企喺度睇住啦!
所以就唔敢開車走. 於是媬母就打電話俾果位家長

7:31am呢位學生和爸爸終於出現,
我望見媬母企喺車門口大叫...

”If you latenext time, we won’t wait you”
然後我仲見到個司機,黑口黑面指手畫腳表示不滿佢地遲到咁啦!
可憐的小女孩一上車就給媬母話到垂低頭

其實我明白遲到係唔啱,但保母約我地7:30am,

都係遲一分鐘唓!! 我唔明白呢位媬母同司機究竟係咩態度?!
話晒我地呢班小朋友都算係消費者,為咩要受他們的氣?!

我覺得學校應該正視一吓囉!

我搭九巴都可以打電話去投訴啦!

呢間校車公司成日打電話去都無人聽電話,都唔知俾張咭片我做咩?!

我個站係油麻地尾站,我就覺得車程唔洗40分鐘囉!
果位小朋友又唔係成日遲到, 做咩只係遲一次半次就要破口大罵?!

其實盈泳呢間公司真係唔好, 學校如果繼續唔理佢,

就真係要我地班家長跌晒眼鏡囉!
‹ 上一主題|下一主題