用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟英文小學 昨日買校服一事
go

昨日買校服一事 [複製鏈接]

我都覺得校服公司的女人態度麻麻,我聽見有家長問她需要買襪時,她也是答得無零兩可,又游說一位婆婆多買一套運動衫。只顧做生意。

原帖由 elmkc 於 11-8-3 04:08 發表
有名你叫, 奸商,奸商, 佢更係掛住做生意. 不過, 你哋都不必太谷氣. 這是一間很好嘅小學. 我朋友個仔都入咗. 佢開心到不得了, 因為直屬中學轉返英文, 有其他小學校長告訴她, 三,五年間, St Joseph 中小學都會變返Band ...
如果中學升番做band 1咁就好law,d人成日話st.jo小學好讀得過但中學就唔好,同埋新校舍真係好正,希望快d變band 1啦。
我同你朋友一樣乜都買,咁樣開心d.

原帖由 cc_0913 於 11-8-3 13:22 發表
我都有去買、校服買左之後想換大一個碼、換左又起大。最後換返原碼。個大叔都好好、無乜野!D~書就對到我暈。乜有新校舍咩?中學升番做band 1咁就好law!不過唔知自己同個仔應唔應付得上呢? ...

個大叔幾好人,但個女人就衰d.我諗如果小學囝囝跟得上,升上佢中學應該冇問題。中學已搬咗新校舍,有朋友去過話又大又舒服勁正,所有電腦都係用Apple。

原帖由 crimson 於 11-8-4 18:09 發表
買校服日因外遊未返,由我媽媽代勞,結果在校服阿嬏"建議"下,也多買了冷背心和大一個碼的校服,錢當然又大一個碼了。沒法子啦,校服阿嬏的職責是賣多D校服和收多D錢嘛。

如果St.Jo中學升返上Band1就真係安樂晒 ...

我諗我碰到的就是你媽媽,因她說去咗外遊不知道應否多買,孫子高但偏瘦。
‹ 上一主題|下一主題