用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問【君比 : 叛逆歲月 系列】【公主傳奇】 ...
go

請問【君比 : 叛逆歲月 系列】【公主傳奇】 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

上次個女睇左君比有套書, 講講下有鬼, 我女話驚就無再追
我會認為君比係同類小說之中, 文法比較好既一個作者(有D真係嚇死人無命賠), 如果小朋友唔係唸野好複雜好深入的話, 作為消閒書都唔錯的
揀書真係好個人, 我個細個仔有SPEECH DELAY, 估唔到認字超勁, 佢小一已經可以自己睇老鼠記者了, 當然最愛都仲係喜羊羊, 都會睇家姐果D韓國漫畫(尋寶記, XX大歷險果D呢), 都算係有益既書, 雖然唔係算多字, 我都由佢了

醒目開學勳章 王國長老

英文書又更加, 有D流行文化真係........總之就係搗蛋啦! WIMPY KID; CAPITAL UNDERPANTS果D, 邊本有教育意義丫! 嘉菲貓都衰衰架
金庸我自己好鐘意, 作者將成個故事融入歷史背景, 人物描述又仔細, 如果我個女肯睇就好了......

原帖由 piggy-ma 於 11-8-5 12:49 PM 發表
青少年的讀物,可以有幾黑暗面呢?
這些書是向同學借閱後,女兒要求我買。我看了ok就買。女兒自己選書,只要不是壞書,我是支持的。看自己喜歡的讀物,是樂趣。家中的金鏞書,她未看,但已問點解 Dad & Mom 如此喜歡看。今天引起留意 ...
‹ 上一主題|下一主題