用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 媽咪唔易做
go

媽咪唔易做 [複製鏈接]

原帖由 Cindyjasper 於 11-8-4 22:23 發表

無錯, 媽咪唔易做, 仲係好難添!
亞仔今年in咗九間幼稚園, interview過程係好順利, 全部識答晒, 識做晒, 但奈何收結果就一係waiting list, 一係reject, 每個識得亞仔嘅人都問佢咁醒, 點解無人收, 我都好想知.
啱啱近 ...

呢2間都係好校呀,咁你choose左邊間呀?
8掛一問:咁點解會唔見好多留位費既?

原帖由 Cindyjasper 於 11-8-4 22:23 發表

無錯, 媽咪唔易做, 仲係好難添!
亞仔今年in咗九間幼稚園, interview過程係好順利, 全部識答晒, 識做晒, 但奈何收結果就一係waiting list, 一係reject, 每個識得亞仔嘅人都問佢咁醒, 點解無人收, 我都好想知.
啱啱近 ...

呢2間都係好校呀,咁你choose左邊間呀?
8掛一問:咁點解會唔見好多留位費既?

原帖由 Cindyjasper 於 11-8-6 00:23 發表

我最後選咗創價, 我問咗好多人都話創價名氣大D, 如果我第時想叩門入直資, 創價會有優勢.

至於留位費問題, 係由於鑽石山靈糧收得貴, 佢要我交晒九月份正價學費, 開學後會喺十月十一月學費扣返, 另外佢哋D雜費好貴,  ...

wah~咁真係好貴....我交左千幾我都好肉赤喇~

原帖由 恩林 於 11-8-9 14:18 發表
小朋友還是BB個時, 都唔覺咁難做, 但由大仔上了k2開始, 我至發覺有壓力;
大仔n1係一間比較creative嘅學校番學, n1-k2期間, 佢真係過得好開心, 因為冇乜功課, 冇乜要求, 但直至細仔要考k1個刻, 我至大悟升小問題....
...

nono...上到中學你又要煩佢唔知群咩人,學壞,成績,升大學......
‹ 上一主題|下一主題