用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SPN for 2011 Parents Chat CHAT chat
樓主: max1116
go

SPN for 2011 Parents Chat CHAT chat [複製鏈接]

原帖由 dadabb2009 於 11-10-4 13:00 發表
好喎, 叫佢幫細佬改名, 哈哈, 唔知佢改乜名呢....

你試下問囡囡先, 再一齊"商量", 我女講過好多卡通人物名

原帖由 dadabb2009 於 11-10-6 13:12 發表
323, 今朝因為塞車遲咗, 8:25才走, 在一二樓梯間和一個個肚比我細的大肚婆相遇, 是你嗎, 哈哈?

你去picnic時, 個肚應該同我而家差唔多, 我好明白, 真係行都唔想行, 不過如果你真係好想參加親子攝影比賽, 你去囉, 去 ...

我果朝都係起一二樓梯間見到有個大肚媽媽, 著深色衫, 不過個肚唔係太大咋, 係咪你黎架?

其實參唔參加親子攝影比賽都無所謂(我老公既攝影技術真係 ), 都係想陪下阿女姐, 今年係佢第一次起spn參加旅行嘛. 我都會好似你咁, 報左先, 如果到時真係唔得, 可能叫姐姐或者婆婆頂上啦, 仲要玩集體遊戲, 完全係挑戰極限, 所以你都唔好勉強呀.

原帖由 dadabb2009 於 11-10-6 13:14 發表
我前日開始同佢玩, 我比幾個好攪笑的名佢choose, 佢係到笑....... 今日試吓叫佢比d idea先....

haha, 咁有無咩conclusion或者囡囡有無比到d咩inspiration你呀? 玩完英文, 而家我女同妹妹改緊中文名

dadabb2009,

今日係11月啦, 你生未呀? 等你好消息, 祝大小平安, 一切順利.

大家買左冬天厚被未? 話今年冬天好凍, 不過學校個size又偏細, 好驚阿女"fool"被凍親.

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-11-2 02:16 發表

咁就最好瞓睡袋,或者著羽絨瞓 !!

估唔到kaheibaba你仲有留意呢到喎

可以帶睡袋架? 老師會唔會跟兩眼睇下佢地有無拉好條拉鍊架? 驚煩到老師唔係幾好. 我買棉被咋, 羽絨阿女有鼻敏感唔啱洗

原帖由 stinkyrabbit111 於 11-11-2 07:01 發表
請問有無人知可以喺邊度買到sleeping bag? 因為實在找不到for children的...

上星期起YMT永安見到有(同雞仔嘜同一條"行"到), 好大個, 連我女都有長, 可以去睇睇

咁多位, 如果唔介意白色既話, 我見uniqlo有件白色長羽絨, 厚過薄果件, $399

原帖由 aralelo 於 11-11-9 09:51 發表
只係小朋友自己聯歡, 佢哋會有表現, 但係自己表現返畀同學老師睇, 遲啲有DVD買!

oh, 我都以為可以一齊去, 因為隔離家長係要去

原帖由 stinkyrabbit111 於 11-11-9 21:20 發表
Hi,蕃薯仔媽媽,哈哈,佢真係咁問?因為有一曰囡囡個鞋架name tag轉到入裏面睇唔到,我叫佢,下次又有咁既情況要搵人幫忙,佢識咁做我都安心d..不過我下次真係要教佢自己轉返個name tag 出黎。呢幾日都送唔到佢返學了,要下星期三 ...

睇黎你囡囡真係好投入新環境

原帖由 stinkyrabbit111 於 11-11-9 21:25 發表
長羽絨,好wow, 得閑去望望先,btw, 去咗永安買咗sleeping bag, 不過都係諗住喺屋企用。。。

其實同款羽絨有件黑白色幾靚架, 最可惜唔可以返學, 我驚白色好快污糟晒咋, 唔係就買左.

我個睡袋前幾日送左貨黎, 阿女話唔鍾意(可能無粉紅色)

要搵個機會問下老師可唔可以帶睡袋先, 驚條zipper太長佢自己拉唔到.

原帖由 hollywhy 於 11-11-10 08:26 發表
想請教各位SPN家長,你們多住在香港島嗎?若住在九龍的話,會有校車或保母車接送嗎?容易找到嗎?謝謝!

我唔係香港人, 校車只去東九同西九, 可以搵到褓母車接送, 不過有部份地區要轉車

calling max

你之前講果份大project係咪就係今次份功課? 真係好challenging, 我都唔知今個weekend攪唔攪得掂...
‹ 上一主題|下一主題