用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無BB想下年9月報將軍澳區的pre-nusery?大家傾吓好唔好 ...
go

有無BB想下年9月報將軍澳區的pre-nusery?大家傾吓好唔好? [複製鏈接]

我暫時就報咗3間, O黎緊9月會報埋翠茵, 有O的要亞B夠18個月大先可以報....

聽過比諾同綠茵都唔錯, 但比諾對我O黎講就遠O的, 未必會報, 綠茵就考慮緊報唔報.... 比華利好似K1就有學卷, 課程可能淺O的, 德寶就好同唔好O既comment都聽過....
係呢, 妳哋亞B有冇返playgroup呀?我幫亞B報咗kid playhouse, 但wait咗兩個幾月都未有位.... :(

原帖由 B1234 於 11-8-8 13:52 發表
請問比諾/比華利/德寶/綠茵邊間好d?

tedghost, 我同妳O既諗法都一樣, 我大囡係1005B, 細囡就出世啦, 佢哋都係差一年零三個月, 如果第時兩個一齊讀私立幼稚園同小學中學, 真係會好大經濟負擔, 所以就諗, 可以幼稚園俾佢哋讀間好O既, 打好個底, 再考O的好O的O的津小.... 唔知咁可唔可行....
原帖由 tedghost 於 11-8-15 15:56 發表

其實LH學費真係幾貴, 我有2個供, 所以我1516, 因為自己唔識pth, 失左好多機會, 唔想小朋友同我一樣, 但供2個又怕吃力, 我個目標只係派位好少少嘅津小, 所以更加1516 ...
‹ 上一主題|下一主題