用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無BB想下年9月報將軍澳區的pre-nusery?大家傾吓好唔好 ...
go

有無BB想下年9月報將軍澳區的pre-nusery?大家傾吓好唔好? [複製鏈接]

我囡囡10年925 bb, 依家都煩緊報邊間n1, 因為我想報全日班.. 大家有無0羊介紹呀?

救世軍明德我係bb 一出世就已經報0左啦... 依家諗緊仲有邊幾間好可以報lor..

我想問學之園有無全日ga??

我收到翠茵信10月8日interview 啦.. 但係我小朋友0羊都未識.. 都唔知可以in 乜..

我個0個係9月25日出世ga.. 我打去問佢話夠1歲就interview.. 我話我小朋友都未識行, 又唔識講0野.. 佢話都ok wor.. 真係好驚我個囡0羊都唔識呀!!

我住坑口呀!! 翠茵好似係只要夠一歲.. 佢就會跟你交表時間先後去INTERVIEW..
我個日交表係排49, 所以我係10月8日10:15 INTERVIEW.. 我識得有人排廿幾.. 佢就10月8日0既9:15 INTERVIEW...  有人就排200幾.. 所以佢就10月15日先INTERVIEW.. 只要夠一歲就會有INTERVIEW...

我報新寶城呀!! johnstarks, 可能係寄信個時你仲未夠一歲所以未in gaw...
但係tko_ nana 你應該有收到信ga wor.. 你係5月b.. 我d 朋友同我一樣9月b 全部都收到信interview wor.. 就算排200幾都已經有信... 你最好打去問0下呀!!

我知新都城都開始... 我0地個GROUP 有媽媽排新都城108, 都係10月8日下午2點INTERVIEW.. 都係9月B... 至於200幾係0米waiting list 我就唔知啦.. 但係佢0地係有收到信10月15日interview lor.. 0甘我打去學校問, 我問佢我10月8日interview 係0米即日知收唔收, 佢話interview 之後1星期會收到信知道收唔收 lor..

係0米即場收0既都係新都城個邊呀?? 因為我係in 坑口, 但係佢話要等一個星期先知result.. 我想問有無in 坑口0既又即場收0左ga?

我尋日都收到信啦.. 不過我係apply 全日, 但係佢就收0左我am , 再waiting 全日... 因為佢話全日班有quota, 係成間學校計.. 所以要優先比依家讀緊0既n 班先 wor.. 但係我一心想讀全日ga ma.. 如果到時wait 唔到, 都唔知點算... 佢話就算真係wait 唔到都唔會退錢ga la..

BABYDIM: 但係我係坑口個間wor.. 你估一唔一樣啦?? 因為我都係一心想要全日班ga.. 好驚到時無呀!!

BABYDIM: 你whole day 唔洗wait, 收0左啦?? 你交表number 係幾多呀??

BABYDIM: 你就好啦... 我7點先去到.. 排49, 所以要waiting whole day lu..

BABYDIM: 係呀.. 我囡囡925 ga.. 你又知0既?? 其實我有奶奶幫手0既.. 不過我都想比囡囡讀全日, 因為學自理會好d.. 所以希望到時有位啦.. 如果真係無位, 可能會再考慮其他可以全日0既學校.. 因為我仲有報比華利... 睇0下到時收唔收 lor..

babydim: 比華利係康盛ga.. 0甘我識你嗎? 點解你又會知我囡囡都係925 呢?

點解對比華利失望呀?? 可唔可以share 0下呢?

琪寶: 我又估唔到比華利會0甘WOR... 同埋我係估唔到佢會考0甘難0既0野.. 對14個月0既小朋友0黎講真係難呀.. 本來佢都叫我個日interview ga.. 但係我個囡仲未識行.. 所以就改0左期 lor..
‹ 上一主題|下一主題