用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 陳志廣牙醫
go

陳志廣牙醫 [複製鏈接]

小兒下顎骨長引致有少少倒及&咬合有問題, 已睇了2位牙醫, 2位也認為cool牙幫不了太多, 請問有冇人睇過陳醫生?

2    0    0    0

請問你兒子多大?
現在約下午要到12月先有位
我仔的問題是下 顎骨長了,  不是簡單case

原帖由 Lavendar 於 11-8-13 21:55 發表
我兒子都是找陳醫生矯正牙齒, 效果很好, 他前後用了2年時間, 不用落 cool, 只要晚上帶上牙托睡覺 (因兒子遲了一點才矯正牙齒, 陳醫生最初要兒子放學後便要帶上牙托, 後來慢慢改為睡覺才帶) 因成效進展很好, 陳醫生每 ...

Thanks
Is him.
原帖由 Yanamami 於 11-8-12 07:58 發表
Is it the one in Causeway Bay?  My daughter had the same problem and got it fixed in around 7 months.

Yanamami,
thx for your reply
死啦!! 我仔13歲了, 我問過2個專科醫生都話要等佢換哂牙發育完先攪,
唔通陳醫生真的有辦法? 好心急但佢booking超full

回覆 8# Yanamami 的文章

我也跟姑娘講了仔仔情况, 佢話電話冇辦法了解比意見, 一定要見真人, 佢叫我9月有了school timetable再book, 揾一日可以上午去先book, 就不用等到12月,

之前的dr.話佢下顎過長和發育緊仲會繼續長, 不可阻止, 不可唔比佢生長! 所以要等佢的骨長定了才可动手術, 不是cool 牙可矯正

謝謝2位mami, 請問除了陳醫生, 還有其他矯齒專科醫生推介嗎?
‹ 上一主題|下一主題