用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 嘉諾撒聖家書院交流區
發新帖回覆
樓主: 傻妹
go

嘉諾撒聖家書院交流區   [複製鏈接]

wanmui 發表於 13-7-18 10:03
回復 id00288 的帖子

我見獅子石道有,吾知仲有無其他地方有?金X吾知有無?

最好不要在獅子石道買,因為曾經有同學買咗,但學校分得出(其實係有少少吾同),要佢重新買過!

wanmui  謝謝!  發表於 13-7-18 13:34
id00288  會這樣啊?多謝你提點  發表於 13-7-18 12:29

wanmui 發表於 13-7-19 17:23
想問冬季長體育褲有兩種,一種是無內裡,另一種是全尼龍,其實有什麼分別,是否兩種都要買?
另外,冷衫又 ...

其實係視乎呀女抵冷程度而决定,但我覺得最緊要V領及開胸,因為冬天(就算10度以下)都只可著學校棉褸,不可著羽絨褸。
另外不可外買沒有LOGO冷衫,否則學校會沒收。

回覆:wanmui 的帖子

你只可在學校棉䄛下穿保暖衣服,講真件棉褸不是太厚及保暖,所以我囡會穿保暖內衣,然後再在校裙外加一件V領長䄂再加開胸長袖外套,總之在學校棉褸外不可再穿其他外套。

還有只可著校裙回校,就算再冬也不可穿PE服長褲回校。

講真我就覺得學校嘅冷外套quality不是太好,好易起毛粒。

回覆:Natronma 的帖子

當然可以穿羽絨背心在內,只要外面看不到件背心就可以。不過經驗話我知,到時呀囡會寧願冷點,都會吾肯穿背心,因為怕穿後看來會比較bulky,吾靚,可能F1仍會肯著,但高form學生就多數都吾會咁著,寧願著冷衫同保暖內衣再加校褸便算。

回復 wanmui 的帖子

啱吖,暖包真係好有用,因為冬天學校真係幾凍,近山邊好大風

其實係有分精英班,但每年都吾會係指定邊班,你可以叫呀女留意吓佢同班同學是否小學時嘅叻人,咁就知自已係咪精英班

cherry0.0  到學期尾 prize giving cerc most of the prizes are given to the same class!  發表於 13-8-5 20:00
wanmui  阿囡都係這樣講,佢吾肯定  發表於 13-8-5 14:27
cherry0.0  +1  發表於 13-8-5 11:19
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊