用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 KTS 開始報名啦~~
go

KTS 開始報名啦~~ [複製鏈接]

上年我買咗個10 pages 嘅 folder, 都入咗木十零版, 交表時交埋

原帖由 qoo_pooh 於 11-8-18 10:02 發表
是group interview (搶答)還是individual interview?
大約要預多少時間interview?

KTS 第一輪係 individual 見小朋友, 每個小朋友大約見二十至三十分鐘。KTS 安排非常妥善, 由入去至離開 within 一個鐘, 大人同小朋友响禮堂等叫小朋友名, 跟住小朋友一組大約十個入去 interview, 入到去個別見, 家長繼續响禮堂等, 小朋友考完就出嚟, 便可離開。

我記得應該係到 second in 先係要求女孩子不要穿裙, 因為 second in 當日係見父母, 但見父母之前, 學校會安排小朋友去做小小運動, 我諗係 test 吓小朋友嘅手腳協調。

原帖由 PS0325 於 11-8-19 02:19 發表
我都記得係second in 先要女孩子不要穿裙.但老師見父母時,小朋友坐喺隔離睇書而之前沒有叫做運動, thus唔知點解不要穿裙!!!

Second in當日一開始,家長咪响禮堂等嘅,老師就帶小朋友成班去另一邊,阿女話去到要跟老師做d動作。大約十五分鐘就出嚟會合家長一齊去見老師。

‹ 上一主題|下一主題