用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 KTS 開始報名啦~~
go

KTS 開始報名啦~~ [複製鏈接]

醒目開學勳章

KTS 開始報名啦~~
網上填申請表~~
   0    0    0    0

醒目開學勳章

學校話會收portfolio呀

原帖由 chicken 於 11-8-16 10:17 發表
是否不須交portfolio?

醒目開學勳章

我今朝早打去問, 佢話收喎...........
咁奇

原帖由 chicken 於 11-8-16 14:53 發表
點解我頭先打去問有無限頁數, 佢話唔收porfolio嘅?

醒目開學勳章

KTS interview時間無得選呀
希望唔會撞其他啦
原帖由 BB成長期 於 11-8-17 11:31 發表
已問了九龍塘, 是收profile的, 知道此校原本是in 7號及8號.........那就只好同阿仔申請7號早上啦.........因同陳守仁的時間撞了...........

醒目開學勳章

係呀........ 有得選一定要選Sun 呀
我不知是由什麼編號開始,
但我的編號是13xxx
原帖由 BB成長期 於 11-8-17 11:55 發表
希望不撞啦 , 所以早些報(剛報了), 希望會是7號 or 8號下午..............今天報已是1423x, 不知是不是由14xxx開始呢?
下次如有得選............我選星期日啦, 原來是好多學校都是星期六開, 星期日不開.... ...

醒目開學勳章

我剛才問了,
KTS話唔跟申請先後安排面試,
可能真係無路捉........
之前聽人話試過一日走3場interview呀
我未交資料, 咁早應該唔太多人卦........
原帖由 chicken 於 11-8-17 13:35 發表
我都係13xxx, 唔知面試先後安排是否按申請編號次序呢? 請問你地交左資料未呀, 多唔多人呢?

醒目開學勳章

我地係王錦輝那面都研究緊唔係跟申請次序安排面試呀~~
會不會跟出生日期呢?

原帖由 ilj 於 11-8-17 14:38 發表
咁到底佢係點樣安排人去interview呢,我自己估係跟申請先後咋,所以我想星期6既話,就唔會咁早申請囉,可能9月9先申請.博佢10月8先見~

醒目開學勳章

都未必呀........
可能之前warm up了, 之後表現大勇呢~~

原帖由 chicken 於 11-8-17 14:26 發表
咁就慘啦, 1日走3場, 又趕又攰, 到時表現實 不過趕到都好,  希望唔好撞晒時間啦!

醒目開學勳章

KTS話申請次序同交資料都同面試安排無關呀~~
所以我先估係同出生日期有關呀......
有無人知呀?
原帖由 BB成長期 於 11-8-17 16:26 發表
又有可能是計收資料, so我明天整理就要寄. 希望不撞啦 (我想星期五, 寧願我請假陪阿仔in, 好過撞)

醒目開學勳章

要等學校安排呀
原帖由 CandiceMaMi 於 11-8-17 18:22 發表
Dear all,
I also the application no. are 13xxx, and pls adv. the interview date is 7 or 8/Oct.,??

醒目開學勳章

是group interview (搶答)還是individual interview?
大約要預多少時間interview?
原帖由 hwm399 於 11-8-17 18:27 發表
其實KTS interview 第一輪面試的流程好快, 同一時間三至五組一齊 interview, 毎組有成15-18人, 所以先後真係唔爭得好多

醒目開學勳章

你仔仔好叻仔呀
你上年怎樣幫仔仔準備考小學?
可否分享一下

原帖由 hwm399 於 11-8-19 10:43 發表
不是KTS, 我選了另一間直資.
至於是第一次定第二次面試時叫女孩子唔好着裙, 可能我記錯了 (可能是第二次)
‹ 上一主題|下一主題