用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 我想問下, 校車CALL 左你地未呀?
go

我想問下, 校車CALL 左你地未呀? [複製鏈接]

我想問下, 校車CALL 左你地未呀?
   0    0    0    0

原帖由 annvnna 於 11-8-15 19:21 發表
我想問下, 校車CALL 左你地未呀?

上星期我見張票未過數.. 咪打電話去校車公司問, 佢話未定晒d 行車路線, 所以未打比我地..

隔左一日,, 佢就覆我, 要轉另一架車接囡囡返學, 我咪問佢拎個行車路線黎睇下囉.. 佢一口拒絕.. 話呢d係內部野.. 吾公開.. ((校車公司係7月8日貼左所有既路線係學校board度啦... ))

之後講講下, 仲搵左位boss(鄧太) 聲大夾惡係度兇我.. 話我地d家長, 未坐車前咁多野問.. 坐都坐得吾開心啦... 言下之意... 吾知佢係咪想吾載我個女...

肉隨針板上, 真係冇法~ 唉..

唉!!!我無野好講!!!

我都未收到call,唔知幾時先call我地呢

我都未收到電話!!

剛剛接到校車EE打黎啦... CFM 上車時間&地點~

原帖由 Yan_bb 於 11-8-16 13:18 發表

上星期我見張票未過數.. 咪打電話去校車公司問, 佢話未定晒d 行車路線, 所以未打比我地..

隔左一日,, 佢就覆我, 要轉另一架車接囡囡返學, 我咪問佢拎個行車路線黎睇下囉.. 佢一口拒絕.. 話呢d係內部野.. 吾公開. ...

佢又講得幾好笑喎, 買個橙都要問下幾錢個啦, 而家大拿拿交個囡比佢地喎, 梗係要問清楚啦, 唔通咩都唔問就咁比個囡佢地咩?真係搞笑....
而且路線圖冇可能唔公開, 比唔比我揀第二個站上車先, 真係過分d喎...

我估.. 係因為我7月8日質疑過果張"路線圖", 所以今次搵左另一條線接我個囡, 可以晏2個字上車,, 但吾想再公開現時條路線比我, 免得我又再質疑佢地掛...

原帖由 annvnna 於 11-8-21 22:56 發表

佢又講得幾好笑喎, 買個橙都要問下幾錢個啦, 而家大拿拿交個囡比佢地喎, 梗係要問清楚啦, 唔通咩都唔問就咁比個囡佢地咩?真係搞笑....
而且路線圖冇可能唔公開, 比唔比我揀第二個站上車先, 真係過分d喎... ...

真係比校車公司激死

佢完全唔依我地提出既地點上車, 意見又唔聼, 一意固行.  說話粗俗, 完全無禮貌.
最好笑係佢話我既小朋友個舅父打電話比佢地CMF個上車位置.....但係我地何來有個舅父打電話比佢地呀.......跟住我地再打比校長, 校長從來無覆過電話, 得個書記回覆話上車地點無得轉, 唔安全都要係大馬路上車......無得改.....似乎校長唔想理, 連家長投訴都無用.
得番2日時間咋, 我地要再搵街車, 希望有位啦....
如果大家有同樣問題, 可以交流下嗎???

各位你好,本人囡囡是坐14號校車,為左校車問題一土氣,校車EE CFM了上落車地點,才知跟7月8日在學校睇通告不一樣,當時亦CFM了康和職員通告車站是CFM,我才交車費,現在上車地點是榮光街,由我家步行到此站需要15 mins,要橫過5條馬路,最令本人憂心是由我工人姐姐帶住我5歲和2歲囡囡.唔知各位有無興趣搵街車?

我地係官塘線,都想搵街車•••

我接受唔到康和大話連篇,在沒有預先知會我地既情況下,揾左架街車接囡囡,仲要中途轉1-2次車,並且不在學校指定範為下車,而係在厲德街下車再行去學校!
我完全唔可以接受要轉車,1個EE看4個小朋友企係條街到等第2架車,大危險了吧!!
(仲要連學校都呃埋, 太過份吧!)
‹ 上一主題|下一主題