用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2011/12 K2K
樓主: querida
go

2011/12 K2K [複製鏈接]

咁遲先來報到o添! 我係K1B 升上來 2K 嘅Eunice's Mami 呀! Nice to meet u all !!

今日開學日交通好混亂呀! 可能第一次送阿女返學啦! Miss Chan Chan 都掛住照顧小朋友都唔得閒傾談,不過我覺得Miss Chan Chan 應該幾nice,豈馬成日笑啦

welcome Eunice mami.
今日同Miss Chan clarify咗每週默書的時間,因為1號那天寫到好混亂,大家努力呀!
星期一,四 :mental
星期二  :英文
星期三 : 中文

Thanks Hugo mami!

想問吓大家有無订嗰兩套CD/VCD呀?

回覆 2# querida 的文章

Querida :

Thanks! 唔知係唔係個個星期都默呢?

今日Jovina 返黎無左本手冊……

Rachel : 我有訂呀
~~

CCW: Thanks.

Hi all, 大家有無睇今期新地Kiss呀?裏面提到很多Kentville同學仔學Jolly Phonics...唔知大家有無興趣一起報讀呢?

我都有訂VCD呀!

Joyce: Miss Chan無答我第幾週開始及是 否每個星期都考!

Rachel: Hugo學緊劍橋英語,我驚安排太多嘢學我handle唔到。

我係隔離 班 but 過黎搭嘴... 默書同 mental 係每個星期都要做架。不過冇咁快默住,都未教生字。

Hello ccw!

2ling : Hi~~多謝你的解答~~Kasen係咪我地班隔離架?

Rachel1 : Jovina依家有上緊d英文班(English Excel), 有得學埋phonic, 所以暫時我未想佢再學第間住......

Jovina話佢係香蕉組~~

搭下魚嘴先... k2通常10月中打後至開始默簡單中英生字ka

原帖由 2ling 於 11-9-6 22:47 發表
我係隔離 班 but 過黎搭嘴... 默書同 mental 係每個星期都要做架。不過冇咁快默住,都未教生字。

Hello ccw!

Rachel: Alby 系屋企附近都學緊phonics,只系剛剛開始,暫時唔報其他住Lu

我係隔離班架,原來係k2原部都星期二英文,星期三中文.我諗內容一樣

2011/12 K2K

Hello 各位K2K家長,

您們好! 我的女兒 Jasmine Chu (朱籽璇)都是K2K。 請多多指教!希望第日有機會跟你們見面。

請問您們有沒有兒歌歌詞呀?看學校給我們的記錄, 知道唱了“Ants are busy", "Ding Dong bell", 但不太肯定是歌詞內容。

另外請問“mental” 是考什麼呢? 昨天我的女兒一回家說在學校做了十條IQ題, 全部答對。 今天早上又說錯了5條, 都不知道那樣是真!!

oh~ 原來已開始mental喇?!

mental即quiz啦, very simple for maths

中英mental就即係默書啦

原帖由 Amyluichu 於 11-10-12 15:03 發表
Hello 各位K2K家長,

您們好! 我的女兒 Jasmine Chu (朱籽璇)都是K2K。 請多多指教!希望第日有機會跟你們見面。

請問您們有沒有兒歌歌詞呀?看學校給我們的記錄, 知道唱了“Ants are busy", "Ding Dong bell", 但不太肯定 ...

Hello 各位媽咪,

上星期唔見小兒有mental和默書紙帶回家,你地有冇呀?
‹ 上一主題|下一主題