用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 66網青衣, 你地點揀小學?
go

66網青衣, 你地點揀小學? [複製鏈接]

我自己心儀仁紀, 但得15分加上誇網, 預左入唔到, 第一輪會報世德(我陳溢am畢業有分加), 另外報左陳守仁同英華, 但陳守仁同英華較遠, 校車好似只係去到青衣mtr, 如果收左要工人搭車落去mtr接, 但下年返小學時妹妹又出左世, 我又唔想工人日日帶住細女去接校車,加上又驚入左直資, 到時輪到呀妹入唔到又要搵學校, 究竟世德收左讀唔讀好呢? 其實我聽過2間直資既簡介會, 都幾中意, 但世德我既資料真係唔多, 究竟呢間學校點? 至於仁紀, 邊間收到都好, 我都會試6月去叩門.比你地會點揀
   0    0    0    0
你健康快樂既成長, 就係我最大既成就
我的小天使,媽咪會記得你曾經存在過,永遠記得2008年5月16日,我知總有天你會回來我身邊

我都打算報私校和直資 (暫定 - 崇真 /陳守仁 /英華 / 聖芳濟各) .
另外, 我都係得15分, 未諗自行報邊間. 大抽獎應該第一選青衣主恩. 其他仲未諗, 因為唔知青衣有邊間小學好.....
url=http://www.TickerFactory.com/]

我覺得青衣好似得世德同主恩好少少,其他無咩揀, 所以第一輪入左世德先, 唔抽獎....
我的小天使,媽咪會記得你曾經存在過,永遠記得2008年5月16日,我知總有天你會回來我身邊

原帖由 jazzcnl 於 11-8-24 09:42 發表
我自己心儀仁紀, 但得15分加上誇網, 預左入唔到, 第一輪會報世德(我陳溢am畢業有分加), 另外報左, 但陳守仁同英華較遠,, 如果收左要工人搭車落去mtr接, 但下年返小學時妹妹又出 ...

唔係呀陳守仁同英華 校車只係去到青衣mtr?我係青衣南邊喎..咪日日要同佢搭車出去(如果收咗既話)

我睇佢地網有校車, tsl就TY mtr, 英華可能好少少, 不過唔係個個屋苑都入, 要睇佢個時收生住邊同埋時間夾唔夾到

我都無特別諗過校車問題, 仲以為私校/直資的小朋友多數都唔係本區, 校車多數度度都都會去...

現在又要諗多一個問題.....
url=http://www.TickerFactory.com/]

你都好好. 起碼有世德必收, 我O岩O岩搬來, 除左世德和主恩, 好少聽人講其他學校.....一諗起選學校就勁煩

原帖由 jazzcnl 於 11-8-24 14:11 發表
我覺得青衣好似得世德同主恩好少少,其他無咩揀, 所以第一輪入左世德先, 唔抽獎....

原帖由 tammyhw 於 11-8-25 13:36 發表
你都好好. 起碼有世德必收, 我O岩O岩搬來, 除左世德和主恩, 好少聽人講其他學校.....一諗起選學校就勁煩

我得15分自行個度想試下65網..唔知博唔博得過..

其實我由上年已經開始睇小學
有d校車入埋屋苑, 有d只去個區既mtr站
學校位置對我呢d要返工既mami真係好緊要
如果無校車 我都唔知點返學
考到入去都無用.....
本身諗住去mtr都算 叫工人去湊,
但而家有左12月生 下年呀仔返學個時細個個都唔夠1歲
我都唔知點叫工人日日帶住細b去接佢
唉 好煩 又想呀仔讀好d 但又搞唔到d交通 ~_~

原帖由 jazzcnl 於 11-8-25 18:30 發表
其實我由上年已經開始睇小學
有d校車入埋屋苑, 有d只去個區既mtr站
學校位置對我呢d要返工既mami真係好緊要
如果無校車 我都唔知點返學
考到入去都無用.....
本身諗住去mtr都算 叫工人去湊,
但而家有左12月生 下年呀 ...

返學都話可以自己同佢返但放學真頭痕呀...如果係咁真係考到收咗都可能要放棄..唉...
我好你少少..因為我個仔返小一時細仔係差不多2歲..
‹ 上一主題|下一主題