用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖文德天主教小學 有冇2011-2012 升小二家長?
go

有冇2011-2012 升小二家長? [複製鏈接]

一齊入黎傾吓
   0    0    0    0

原帖由 QQ_Monster 於 11-8-24 12:09 發表
一齊入黎傾吓

我仔仔今年插班讀p.2.....聽日見~~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

原帖由 kcpak 於 11-8-26 23:42 發表

我仔仔今年插班讀p.2.....聽日見~~

Hi kcpak,
終於有一個 P.2家長.

原帖由 QQ_Monster 於 11-8-29 11:03 發表

Hi kcpak,
終於有一個 P.2家長.

你好~我仔2a班呀,,你呢??
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

原帖由 kcpak 於 11-8-29 22:56 發表

你好~我仔2a班呀,,你呢??

Hi 我仔2E班, 佢地個班冇咩變動, 原班升上 P.2. 你地個班有幾多人呀?

原帖由 QQ_Monster 於 11-8-30 12:22 發表

Hi 我仔2E班, 佢地個班冇咩變動, 原班升上 P.2. 你地個班有幾多人呀?

請問e班係咪英文班呀??我仔是插班,所以我仲未知佢個班有幾人,,妹妹今年p.1,剛過去的星期六返學校,新生講座就知道妹妹個班有21人,我很滿意,因為我女應該唔會最叻,而又未算最差,放中間如人多可能唔顯眼,依家唔太多人老師應該每個都可照顧得來,對嗎?

係呀, 我仔個班係英文班.

你可以上學校網頁睇番, 有分班資料, 有佢地個班幾多人同埋同學仔d名, 如果你仔仔2a班,應該有19人.

明天就開學啦, 很緊張呀.

我呀仔都係 2E, 今年班主任都係 Miss.Cheung.

原帖由 sour-lemon 於 11-9-3 19:23 發表
我呀仔都係 2E, 今年班主任都係 Miss.Cheung.

hi Sour-lemon, 你好呀, 我仔都係2E 班 ,  多d上黎留言呀.

暫時都仲未有功課, 可以輕鬆埋這個星期, 真係好

原帖由 QQ_Monster 於 11-9-5 14:13 發表

hi Sour-lemon, 你好呀, 我仔都係2E 班 ,  多d上黎留言呀.

係呀,仲係蜜月期.....

hi Sour-lemon, 你好呀, 我仔都係2E 班 , 多d上黎留言呀.

Hi QQ_Monster, 係呀, 呢十幾日都幾正, 唔使做功課, 你知唔知有個女仔調左去中文班, 我睇編班見到. 另外, 你係咪全職媽咪? 我就不是.

原帖由 sour-lemon 於 11-9-6 09:29 發表

Hi QQ_Monster, 係呀, 呢十幾日都幾正, 唔使做功課, 你知唔知有個女仔調左去中文班, 我睇編班見到. 另外, 你係咪全職媽咪? 我就不是.

唔係呀, 我要返工, 所以好少見到老師, 收唔到好多料, 所以先至想係到識下其他媽咪, 兼收下風.

係呢, 今日話有頒獎禮所以遲放, 有冇人知頒咩奬呀.

我都好少機會見到老師.

頒奬詳情 -- 唔知, 應該係每級頭三名, 進步奬, 公開比賽有奬等等...... 肯定我位公子就冇份, 同今日冇校車接放學.

原帖由 sour-lemon 於 11-9-6 12:48 發表
我都好少機會見到老師.

頒奬詳情 -- 唔知, 應該係每級頭三名, 進步奬, 公開比賽有奬等等...... 肯定我位公子就冇份, 同今日冇校車接放學.

你仔搭校車, 住得遠嗎? 咁今日邊個湊放學?

回覆 14# QQ_Monster 的文章

住得唔遠, 但有搭校車. 今日就工人姐姐湊放學. 你呢 ? 你要返工, 咁邊個幫手接送 ?

原帖由 sour-lemon 於 11-9-6 12:48 發表
我都好少機會見到老師.

暑假前已頒了3-6年級的3名,也領了進步獎等等...今日的領獎禮是每年必有,全是2010-2011年校外獎^^...今天2年級小朋友表演,好可愛

原帖由 sour-lemon 於 11-9-6 17:50 發表
住得唔遠, 但有搭校車. 今日就工人姐姐湊放學. 你呢 ? 你要返工, 咁邊個幫手接送 ?

都係工人姐姐湊, 這個星期放學時間剛剛同細佬的放學時間撞咗, 搞到佢要係學校等成20分鐘至湊到佢.

原帖由 superyen 於 11-9-6 23:55 發表

暑假前已頒了3-6年級的3名,也領了進步獎等等...今日的領獎禮是每年必有,全是2010-2011年校外獎^^...今天2年級小朋友表演,好可愛

hi superyen, 你有去學校睇? 你囡囡攞咗咩奬呀
你細囡無咩事啦, 返學了?

原帖由 QQ_Monster 於 11-9-7 11:19 發表

hi superyen, 你有去學校睇? 你囡囡攞咗咩奬呀
你細囡無咩事啦, 返學了?

我無去看呀,我都唔知羅了咩獎xddd..好像是小壁球,,,我大女黎緊11月入院...

講開細女頭都痛埋...佢已經比老師罰了...仲未懂規矩

原帖由 superyen 於 11-9-13 01:59 發表

我無去看呀,我都唔知羅了咩獎xddd..好像是小壁球,,,我大女黎緊11月入院...

講開細女頭都痛埋...佢已經比老師罰了...仲未懂規矩

之前係細女要做手術, 是嗎?現在又到大女? 無事嘛? 咁你咪好辛苦, 擔心完細女又要擔心大女 大女要請假一段日子?
‹ 上一主題|下一主題