用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YORK 人人都收?
樓主: chungmanchung20
go

YORK 人人都收? [複製鏈接]

最大問題就係....

(1) 以衰仔個性格, 考 k1 無乜可能入到, 一舊木咁.......如果 n 可能易入 d , 咁之後希望可以讀埋 k1

(2) 我好怕...有些小朋友已經讀 pn 了, 有一定程度既英文或普通話底子, 個個都識, 而囝囝佢唔明老師講乜, 令佢有錯敗感, 點解個個識, 自己唔識....所以.......想佢讀 pn, 個個唔識咁學起, 升 k 1 時無咁辛苦.....同一舊雲......

其實係咪只係募道班個一次, 所以令個個人都驚左 york 呢 ??

我真係無乜點睇 bk, 係依排搵學校聽到好多家長講他的優點...

但...其實我只係想囝囝學好英文同普通話........

><

原帖由 miffy 於 11-9-12 14:40 發表
我仔仔係york畢業生, 我想講呢間幼稚園教英文真係好好, 我仔仔到而家(小四)英文仲帶緊頭, 佢無補習又唔洗點溫書。

以我過來人經歷, 想當年我仔同班同學仔, 幾個去了cky, 德望, 禮賢, kts, 宣小, st. rose, 喇沙, ma ...

咦~~咁即係 ST.CAT 仲好過 YORK ??

不過我想問下, 你囝囝升小學後, 中文追唔追到呀 ?? YORK 係咪中文差 D 要家長自己跟進番呢 ?

原帖由 Carol_1234 於 11-9-16 21:56 發表
I am really not interested to let my childs to study in York caused York is really expensive in school fee but disappointed acceptance rate in applying DSS & private primary schools, and the money min ...

請問你小朋友讀邊間呀 ?? 讀得好嗎 ?

我都係 10月7日 IN, 明天 5:30 聽簡介會

今日去聽了簡介會, 校長講到好利害咁.....小朋友英文係咪真係咁勁 ?? 又有無佢地講到咁多野學 ?? 係咪要 JOIN 佢地個多元智能班先有網球小提琴學呢 ??

原帖由 fishballbaby 於 11-9-29 00:03 發表

萬樂豬

以我所知,所有L2學生也有網球學,是體育堂的一部份,而小提琴呢,要上U3才開始學,與多元智能班無關。

而多元智能班學位好有限,通常也是會選成績好和自理能力好的學生入的,或者每班只有幾個同學仔入到。 ...

吓~ 原來唔係人人都入到多元智能架 ?? 點解咁奇怪 d 人又話學校好商業迫人參加多元智能班等等的說話, 咁如果真係有限又要叻的小朋友......咁我又唔覺學校係迫人參加........

若我囝囝有機會入, 我都會比佢參加既....
‹ 上一主題|下一主題