用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 可惜
樓主: awah112
go

可惜 [複製鏈接]

原帖由 wunma 於 11-8-26 16:45 發表

之前說過, 教育政策的討論, 是成年人話題, 對象既是成人, 就算有人嘈嘈蔽, 用語粗俗火爆又如何呢? 只要用字"出得街", 同一個人兩個三個account又點? 當到了沒討論餘地時, 自然會冇人看了. 現在拉人封艇的做法, 對 ...

非常欣賞同支持你既論點....

我知你在 support  ok_ko,但你的行文會讓人感覺 ok_ko 用語粗俗火爆或同一個人用兩個三個account圍人。ok_ko 或其他曾用戶口從來沒有用語粗俗火爆或同一個人用兩個三個account圍人

我想就算無端端被封戶,都要清白。

原帖由 wunma 於 11-8-26 16:45 發表

之前說過, 教育政策的討論, 是成年人話題, 對象既是成人, 就算有人嘈嘈蔽, 用語粗俗火爆又如何呢? 只要用字"出得街", 同一個人兩個三個account又點? 當到了沒討論餘地時, 自然會冇人看了. 現在拉人封艇的做法, 對 ...

咁小事就唔受人玩, 好似最 abrupt 的是edea.  好hurt 几位网友的心. 好像美国TV上D物物竞赛, 一句'OUT',  就叫人走, 是美国佬 才做得出.

ko_ko 好可爱, 错在那里?  Brisingr 翻旧话, 挑战我个女有几叻, 我都不忦怀, (总之合家平安, 托赖!) 而且Brisingr 已经叫人pm 给他作私下讨论, 是正途也.  

其它几个网友是有点火辣辣, 讲下去都无人有兴趣看, 自然会寿终正宸,

这里死下一个, 又死下一个, 无人上来, 迟早这个网也会寿终正宸. 那时各位死唔去的网友要随时有心理准备, 连拜拜都来不切说,, 个网就瓜左, 好唔甘心!  

原帖由 edea 於 11-8-26 16:31 發表
我手上有你的分身戶口名字至少6-7個. 其實如果堅持自己言論是沒有問題的話, 何必又故弄玄虛, 一時一個戶口去發言.

我係friendlyguy,點解連我都封, 我都從沒圍人,又冇粗口爛舌,只不過有多個一個户口,請解釋!

隱形網民, 幸会! 幸会!

原帖由 HY412 於 11-8-26 15:36 發表
對於一向只是 “教育政策” 版讀者的我, 看見無問題既言論於一夜間全數消失, 每次看見呢個場境, 何其失落? 何其無癮?

唉 !! 有無人會感受到我地呢類隱形網民的感受 ?? ...

吓, 连你都出事!  怕者我都系时侯收拾细软, 准备着草!
唔通要学'普通大学生'出来抗卫言论自由?
原帖由 畢學武 於 11-8-26 18:11 發表
我係friendlyguy,點解連我都封, 我都從沒圍人,又冇粗口爛舌,只不過有多個一個户口,請解釋!

回覆 27# annie40 的文章

唔知係唔係沙塵滾滾,殺錯良民!

ko_ko,
公道自在人心, 你点会咁低B用几个不同account去support 自己咁无聊.  除了极度自卑者, (心理有问题) 我真的想不到有人会这样做的.
为方便我都会开数个不同email accounts,  方便联络不同朋友群组.
annie

原帖由 hitbadguy 於 11-8-26 17:32 發表
我知你在 support  ok_ko,但你的行文會讓人感覺 ok_ko 曾用語粗俗火爆或同一個人用兩個三個account圍人。ok_ko 或其他曾用戶口從來沒有用語粗俗火爆或同一個人用兩個三個account圍人。

我想就算無端端被封戶,都要清 ...

In the last few weeks, I browsed more in other sub-forums like secondary admission, high school, primary admisiion...... warm, supportive, helpful, positive energy....... that's why I joined BK & then EK dated back 2006.

Sweet memory...... not much in education policy sub-forum...... I don't know why.
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

回覆 29# annie40 的文章

係咪搞錯hitbadguy = friendlyguy

原帖由 annie40 於 11-8-26 18:06 發表
咁小事就唔受人玩, 好似最 abrupt 的是edea.  好hurt 几位网友的心. 好像美国TV上D物物竞赛, 一句'OUT',  就叫人走, 是美国佬 才做得出.

ko_ko 好可爱, 错在那里?  Brisingr 翻旧话, 挑战我个女有几叻, 我都不忦怀, ...

很同意你的看法

幸會! 幸會!

過往睇大家既貼文, 真係有頭痛 + 頭昏腦脹既感覺! 當我熟悉此處既文化時, 卻往往遇著大家因言論過火, 被版主將整個主題連根拔起, 從此徹底消失. 心情如同睇戲時中途停電或斷片, 最難接受係經常性發生.

當大家心平氣和的時候, /妳們既一言一語真的有思考和參考價值, 還提供很多有用的資料, 令我呢類隱形網民得益不淺.

其實 BK 只需要將有問題既貼文刪除, 唔需要連過往的貼文一併剷走, 如果 BK無法改善, 真係會出現你所講这里死下一个, 又死下一个, 无人上来, 迟早这个网也会寿终正宸.”
原帖由 annie40 於 11-8-26 18:14 發表
隱形網民, 幸会! 幸会!

簽名被屏蔽

edea,

我真係想知friendlyguy 死因,罪犯那條天條,可否開死因庭研究研究。

我認為對於那些"過火"的留言版主可以刪除,但不應該整個主題刪除的。

王國長老

原帖由 畢學武 於 11-8-26 18:32 發表
唔知係唔係沙塵滾滾,殺錯良民!

應該係搞錯左, 在此向friendlyguy道歉, 並解封戶口, sorry!

edea

王國長老

原帖由 stccmc 於 11-8-26 20:09 發表
只要主題仍在,用手機板可看到被禁言的文章。

今次成個主題消失,似乎板主的做法升級了。

記得上次封艇事件 Edea 板主說教育板要求自由,做給我們自由。不知為何做法更升級了。禁言不禁言的會員文章通通一筆勾消?

其實此 ...

呢度一直想俾大家自由, 但每次總係出事, 教育王國最多爭執最多筆戰一定係呢一版.

而家將主題放返入黎, 希望大家保持良好態度討論.

edea

王國長老

原帖由 annie40 於 11-8-26 18:06 發表

ko_ko 好可爱, 错在那里?  Brisingr 翻旧话, 挑战我个女有几叻, 我都不忦怀, ...

小事與否, 或者你同我觀點不一, ok_ko可以解封, 但Brisingr一定唔會再解封. 呢位前度會員請恕不會再招待.
‹ 上一主題|下一主題