用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 48網可以揀46網?咁46網又可以揀48網嗎?
go

48網可以揀46網?咁46網又可以揀48網嗎? [複製鏈接]

0    0    0    0

no

46可以簡48
[size=large]晞晞BB :hammer:

醒目開學勳章 王國長老

第一階段自行分配學位, 唔計網的, 你鐘意既交去離島都得
第2階段統一派位, 剩落黎既位裡面(約50%), 1成會經甲部派位(甲部可以填自己網學校或者誇網學校), 9成會經乙部派位(只可填自己網學校)
即係條數咁計:
假設心儀學校小一收生100人
50個位會經自行分配學位派位 (全部鬥高分, 唔計校網)
另外50個位會O係統一派位分配, 當中10%(5個)會係FOR全香港申請人, 包括46網, 48網, 12網, 18網, 99網......咩其他網; 而其餘90%(45個)就會O係乙部分配, 只FOR自己網既申請人
原帖由 heiheikwok 於 11-8-30 09:55 AM 發表
46可以簡48

原帖由 Charlotte_mom 於 11-8-30 11:12 發表
第一階段自行分配學位, 唔計網的, 你鐘意既交去離島都得
第2階段統一派位, 剩落黎既位裡面(約50%), 1成會經甲部派位(甲部可以填自己網學校或者誇網學校), 9成會經乙部派位(只可填自己網學校)
即係條數咁計:
假設心儀 ...

不過48學位不足,而46又學位過剩(應該係掛),所以48個選校名單係有46的學校,但46就只可以揀返自己本身個網..我都好想可以揀到48的學校xddddddddddd

I hope so!
原帖由 marcuscyrus 於 11-8-30 11:21 發表

不過48學位不足,而46又學位過剩(應該係掛),所以48個選校名單係有46的學校,但46就只可以揀返自己本身個網..我都好想可以揀到48的學校xddddddddddd

原帖由 karen55407 於 11-8-31 11:01 發表
I hope so!

你都係net46嗎?

係呀!街坊!
原帖由 marcuscyrus 於 11-8-31 12:34 發表

你都係net46嗎?

我仔仔都系Net 46,不過他目前K3讀48.....
新環境,新學校,新工作......

‹ 上一主題|下一主題