用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基慧小學(馬灣) 2011-2012 小三俱樂部 @@@@@
go

2011-2012 小三俱樂部 @@@@@ [複製鏈接]

老友,
重記唔記得我呀?阿仔5年班啦,之前BK成日唔比我入呢邊,搞到我無晒之機入黎,今日又到黎喇,希望佢唔好short啦,見你地升中派位鬧得好激烈下喎,第我話你知係邊度聽到我地TSA成績係全港學校Top10%裏面,係係學校綜藝活動"同心、樂韻、躍動、鼓舞"個節目裏面有個(唔記得係咪校監)講出黎。

我個女本來入小一,因為身體出左d問題,要出年先可以返小一。

大牛媽:
大牛有無進步呀,要加油呀!

你地個個都要加油呀,因為TSA,真係多左好多野做。

阿仔三年級果時都多左功課架,而且d野又好似深左咁,但好彩2個月後都返上軌道。
今年阿仔暫時都ok,下個星期就測驗喇,大家要努力。
阿女方面一匹布咁長呀,不過療程進度ok。

我個仔都係hea住咁溫書,我話佢知如果d成績唔keep住就送佢去補習,等佢玩少d!

原帖由 creamymami2007 於 11-10-28 13:37 發表
hi jk923,

緊係記得你啦!!!

大牛有進步!!! 但學習態度就要改善!!! 懶肋出現次數持續上升

有進步就好喇!我個仔都懶左呀。

原帖由 kcm 於 11-11-23 23:26 發表
原來我個囡又係同你個囡一樣出年讀小一, 咁出年一定要約下見個面, 大家咁有緣份.

重有我個囡囡!

回復 31# kcm 的帖子

會唔會由第二個老師上普通話呢?

好耐無過黎喇!祝小朋友身體健康!學業進步!

阿仔星期一出發去新加坡喇,希望佢地順順利利!玩得開心!辛苦校長同老師喇!

pearlpytai 發表於 12-2-13 11:52
回復 jk923 的帖子

好羨慕啊! 想問吓小朋友要達到咩條件學校先會揀佢架?

唔洗羨慕,到時比心機d就會有機會,阿仔話校長講過有機會想plan去紐西蘭,不過一切在商討中
第一次係全級派通告,講地點、行程、費用,目的
通告寫住甄選資格
1、語文能力(英語、普通話)
2、主動性
3、自理能力
阿仔甄選果日要交2篇英文信(自薦信、希望去到星加坡有咩得著)
小組討論
簡介會講今年有唔記得約定係超過100交表,最後揀左48人

tramtram 發表於 12-2-29 15:11
我覺得除了數學, 其他科目整體都差了, 因課文深了, 分數更難取, 有間CENTRE http://www.soinedu.com.hk/ht ...

我都有朋友個仔係呢度補,但我搬黎呢度後有個fd介紹左個私補係我隔離座,希望都有幫助啦!

d卷派得7788。
‹ 上一主題|下一主題