用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 14校網滬江小學
go

14校網滬江小學 [複製鏈接]

我覺得可以先響第一輪用20分抽基督教小學,抽中既話再響第二輪放榜後叩門滬江,呢個方法風險低d,東區有幾間基督教小學都唔錯.北循同丹循比較既話,我覺得北循會稍為好d(以上純屬個人意見).

hiragana:
其實對丹循唔是有好深入了解覺得唔好,我今年都有去丹循叩門,我都好鍾意佢個新校舍,最後丹循同衞理上午校都收著我女,我女自己就揀著衞理(希望我女冇揀錯),叩門過程接觸過兩間小學既校長,感覺衞理稍勝一籌.
hiragana,請CHECK PM.

ngsmum:
小女好早就有直資收著,所以冇參加政府派位.第二輪公布派位結果後我再同小女去津校叩門.今年小一家長會時衞理校長話政府批著地興建新校舍,有新校舍後就可以轉為全日制.14區既基督教小學,我自己既排位會是:衞理,北循,丹循.(純屬個人感覺),滬江既升中派位都好好,但因為滬江較為谷,唔是咁適合小女,所以冇揀.
ANChan59:
好多謝你響bk分享著北衞咁多資料,我是參考著你既資料而決定比小女入讀北衞,我好喜歡北衞咁重視閱讀課外書以及覺得校長老師都好nice.

晴天坊主:
好抱歉滬江同北循邊間谷d我唔是好清楚,希望能有其他家長答到你.

原帖由 晴天坊主 於 11-9-5 14:54 發表
吓, 咁係咪滬江仲谷過北循?

irene_the_pooh:
我地講緊既是滬江小學(14區),唔是滬江維多利亞學校(呢間似國際學校).

原帖由 irene_the_pooh 於 11-9-5 21:30 發表

咩原來呢間谷既咩?
我仲以為佢似國際學校咁冇咁谷添!
‹ 上一主題|下一主題