用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖瑪利學校 歡迎來到 2011-P1A
樓主: Jannet
go

歡迎來到 2011-P1A [複製鏈接]

吓...唔咪呀!我整哂印仔同label啦...仲貼埋喺書

大家好. 我囡囡也是P.1A. 請多多指教.
剛加入bk, 不太懂怎用, 何謂pm ?

btw, will any one of you enrol the swimming class (Sat 1pm to 2pm at Kowloon Park) for your gal ?

Jannet, I'm the one we walked together to Poly bus station last Friday morning ^^

回復 22# winterdawn 的帖子

Winterdawn

你好, 歡迎加入這個forum.

pm = personal mail = 私人訊息. 你只要登入自己帳號後,再browse往頁頂,便會在上面發現"私人訊息"這4個字,click入去便可send message 比任何人. [註:如果不登入自己帳號,是不可以發私人訊息的].

至於游泳課程,因為我囡囡在外面學,所以不會join泳天了.

再一次歡迎你加入這個forum. :)

Jannet, thanks for your information, pls check pm.

原帖由 Jannet 於 11-9-6 00:38 發表
Winterdawn

你好, 歡迎加入這個forum.

pm = personal mail = 私人訊息. 你只要登入自己帳號後,再browse往頁頂,便會在上面發現"私人訊息"這4個字,click入去便可send message 比任何人. [註:如果不登入自己帳號,是 ...

我都印晒label 了(包括學號), 希望唔會改啦!

原帖由 GALIE620 於 11-9-5 15:24 發表
吓...唔咪呀!我整哂印仔同label啦...仲貼埋喺書

welcome winterdawn,

我都唔去泳天了, 囡囡星期六朝上英文...
到琴日為止, 囡囡仲未識到其他同學既名
(除左一個同佢k2一班的囡囡)

原帖由 winterdawn 於 11-9-5 17:15 發表

btw, will any one of you enrol the swimming class (Sat 1pm to 2pm at Kowloon Park) for your gal ?

Jannet, I'm the one we walked to ...

原帖由 winterdawn 於 11-9-5 17:15 發表

Jannet, I'm the one we walked to ...

各位家長, 請問你們是幾多分入到呢? Would you please please pm me the answer. Many thanks!

onec, 唔緊要啦!
我囡囡話佢識左兩朋友仔, 我鼓勵佢再識多的朋友, 希望囡囡快的適應P.1生活啦 ! 大家加油呀 !

[quote]原帖由 onec 於 11-9-6 02:29 發表

大家好,你們的囡囡熟識了校內環境沒有? 識了新(好)朋友沒有? 我囡囡每日都講一兩個同學仔的名我聽,話佢地係佢嘅好朋友,不過小息時,她又沒有跟那些同學一齊在操場食茶點和聊天. 你們的囡囡有沒有遇到這個問題? (我其實唔係太擔心,我諗都係時間問題啫,如果我個囡唔乞人爭嘅話,wakakaka)

各位1A班家長,

請問你們的囡囡有否報讀學校的樂器班呢?
我幫囡囡選了敲擊樂. 9月29開始上課

大家好,可能各位家長比較忙,故少咗上嚟傾. 我囡囡對校內環境都在適應中, 希望快些投入這個大家庭!
我亞女報左單簧管, 9月28日開始上課, 你們的囡囡呢?

oh, 我個女1c 班, 都係報左單簧管, 仲未有消息呀.

原帖由 YYKwan2005 於 11-9-14 10:37 發表
大家好,可能各位家長比較忙,故少咗上嚟傾. 我囡囡對校內環境都在適應中, 希望快些投入這個大家庭!
我亞女報左單簧管, 9月28日開始上課, 你們的囡囡呢? ...

我囡囡 Monday 已經同佢度手指, 派左通告,今天要交錢 和 回條!

我今日收到通告, 不過亞女冇話度手指...

9月28日第一堂, 到時見.

敲擊樂也收了我囡囡, 9月29開始上課. 請問是否每堂都要自己帶鼓及Xylophone ? 或只是帶drum stick or xylophone stick ?

你們會陪囡囡上樂器堂嗎 ?

原帖由 eddy234 於 11-9-14 01:27 發表
各位1A班家長,

請問你們的囡囡有否報讀學校的樂器班呢?
我幫囡囡選了敲擊樂. 9月29開始上課

o, 我同囡囡報左長笛班, 不過冇收到通告, 咁係咪即係唔收呢?  

我個女放學番黎話有同同學一齊recess, 除左幼稚園的兩個同學外, 佢只係識其他人既"學號"

收到intranet 的password, 原來有晒d小朋友既名...我頭先話比我個女知同佢recess的同學既名....

我阿女都係敲擊樂,但係就無同学校買樂器,,情願自己揀啲好啲,上堂剩係帶鼓板,鼓棍同琴棍,鋼片琴係for屋企練習,但係老師話木片琴會耐用啲同無咁嘈,第日出去考試都係用木片琴,仲有鋼片琴有機會用兩三年就唔夠用,所以你哋自己考慮買边隻...

回覆 2# onec 的文章

我見你話intranet入埋password ,有晒d小朋友既名,但我入左去搵左好耐都唔見有,我想請教下你係click邊度呀?
‹ 上一主題|下一主題