用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) (KTS) 2011 小三家長交流討論區
樓主: j63
go

(KTS) 2011 小三家長交流討論區 [複製鏈接]

無要緊啦!唔該晒!個中文詩篇應該係下星期先要背俾老師聽,聽日翻去拿。
原帖由 voeuho 於 11-9-7 20:12 發表
I want to mail Eng Gammer P. 1 to you but my daughter told me it just give to teacher. So sorry I can't help u!!

"中文選篇一"是一本短詩練習, 每板都有一篇短詩, 作者介紹和短詩背後的意思, 跟住做練習, 好 ...

請問有無邊位知道,係咪逢星期五都可以著運動衫翻學呢?因為我個仔話今年唔可以喎 !!都唔知真唔真。

回復 1# j63 的帖子

我個囡都話今年開始在每個星期五不可以著PE 衫, unless u have sport activities or PE lesson in that day!

但我見手冊第五頁寫話可以穿的,唔通改咗?

我見阿仔老師冇話唔俾穿運動服,諗住穿咗先算.

報都到先, 唔好唔記得我呀!

j63,
仔仔好返未, 明天可以返學嗎? take care!

all,
吓, fri唔可以穿p.e. uniform? (除非p.e.堂), 咁我個仔好唔開心囉, 佢最想日日著運動衫呀!

DEAR 大嘴鳥,
幾驚你唔出現呀!! 歡迎歡迎!!
仔仔好翻喇!已經翻學,多謝關心。

相信以後星期五如果無運動堂,都真係唔可以著運動衫。唔止我個仔唔開心,連我都好失望呀 !我都想佢日日著運動衫,著得舒服好多,最重要係唔駛熨

原帖由 大嘴鳥 於 11-9-8 23:59 發表
報都到先, 唔好唔記得我呀!

j63,
仔仔好返未, 明天可以返學嗎? take care!

all,
吓, fri唔可以穿p.e. uniform? (除非p.e.堂), 咁我個仔好唔開心囉, 佢最想日日著運動衫呀! ...

依家先睇到你地啲post, 今日同阿囡著咗PE衫添

原帖由 j63 於 11-9-9 07:00 發表
DEAR 大嘴鳥,
幾驚你唔出現呀!! 歡迎歡迎!!
仔仔好翻喇!已經翻學,多謝關心。

相信以後星期五如果無運動堂,都真係唔可以著運動衫。唔止我個仔唔開心,連我都好失望呀 !我都想佢日日著運動衫,著得舒服好 ...

其實都唔知係唔係o既,等家長會再問清楚先得。
印得o係手冊度,白紙黑字,相信老師真係要同家長交代一下,唔係比老師罰就唔底啦!
原帖由 reb619 於 11-9-9 12:49 發表
依家先睇到你地啲post, 今日同阿囡著咗PE衫添

祝大家中秋節快樂!

大家咁話!

中秋節快樂,我都黎報到先

中秋節快樂!!

All parents,

I want to know tomorrow is Day D after typhoon 8?

Thanks a lot!

我都唔清楚,相信應該係Day D,我帶晒兩日D書本,咁就唔駛驚帶漏o野!
原帖由 voeuho 於 11-9-29 09:26 發表
All parents,

I want to know tomorrow is Day D after typhoon 8?

Thanks a lot!

I think no need to take two days book, I think Day D is ok.

I remember Ms Kwok (P2 )told me if typhoon occur, the lesson day is followed the handbook!

Hi all 3A parents,

閱讀冊是否未派?

I cannot find it! Thanks!

回覆 1# voeuho 的文章

Hi voeuho,

我個女都無閱冊呀!

原帖由 PEGGY88 於 11-10-22 21:53 發表
Hi voeuho,

我個女都無閱冊呀!

Thanks PEGGY88, I think they will do more book reports in next week.

醒目開學勳章

請問大家有沒有常識工作紙 GS WS 1 ?
可以send給我嗎?

原帖由 10396 於 11-10-28 09:12 發表
請問大家有沒有常識工作紙 GS WS 1 ?
可以send給我嗎?

HI,

I also have not  GS WS 1, I think it may be kept by GS teacher!
‹ 上一主題|下一主題