用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2011年2A班請進
樓主: BBbird
go

2011年2A班請進 [複製鏈接]

Science Exam

Heard from next class, the fall rate is 20%. Does it true?

Deleted

囡囡也是這樣說,令她非常唔開心,全班沒有同學沒有被罸。連小朋友去厠所也會被駡o其實2a班今年都面對老師不穩定問題,班主任及數學老師都是,令小朋友非常困擾,但願班主任能多點愛心吧!另一方面,我只好教導女兒這是一個訓練吧!

My draugher also said you highlighted. She said if anyone forgot to bring books or homeworks, she/he would be punished standing up in the seat. She said very embarrassed.

不好意思, 我囝囝是 2B 的, 我聽我囝囝講, 你地班主仕是新來的, 出名好惡, 連我個仔個班小朋友, 都知道佢好惡呀

聽我囝囝講, 成班小朋友小息時, 大叫口號 "抗議.....抗議.... " , 我問佢, 小朋友抗議 d 咩呀 ? 佢又話唔知, 只叫 "抗議.....抗議.... "

我估, 一個小朋友叫, 另一個又叫, 其他小朋友又跟住叫, 其實都唔知佢地抗議 d 咩, 佢話唔同班, 都有人叫 " 抗議 "

我問, 老師知唔知你地抗議, 佢話小息無老師架

你地問一問你地小朋友, 佢地抗議 d 咩 ?  關唔關老師處罰事 ??
教育王國以外之相冊連結已被刪除

多謝金毛B媽的提點,我囡沒有提及抗議的事。今晚會問問她。如果罰站是沒理由持續,是否應該同學校講。

回復 1# BBbird 的帖子

唔駛客氣, 我囝囝好鐘意講佢學校生活俾我聽, 我地每晚都有傾談時間的, 可以清楚佢係學校攪乜鬼

我無記錯, 你地班主任, 是否 "彭" 老師 ?

Yes, you're right.

回復 86# BBbird 的帖子

Deleted

阿女初初都話好驚要罰企,但後來成日見佢唸囗黃"一二三,罰站,五分鐘!"好明顯,阿女已經"適應"咗,估計收效不大,佢仲一臉得戚話,全班同學都罰過晒啦!有時一分鐘都唔夠就坐返低,不過,如果有小朋友真的覺得難受,都應該向老師反映。
同時,我覺得自修簿近來都寫得好鬼亂。

我個仔今晚同我講, 他們 "抗議" 已經俾彭老師知道了, 唔俾佢地再抗議, 不過今日2A班有人靜靜抗議, 初初一大班人叫, 整整下, 只有一個半個抗議, 我仔話, 因為講講下佢地覺得唔好玩, 就唔抗議

我估佢地玩居多, 到我阿仔個班小朋友又走去叫"反對"........ 話糾察姐姐唔知唔俾佢地做咩, 佢地成班又叫口號 "反對.......反對"

我估香港的氣氛引致小朋友有樣學樣

醒目開學勳章

請問中文第18課詞語有那些?  我小朋友找不到詞語簿

回復 1# tracytang 的帖子

辛勤  忽然  飛快  撞  撿起  費  盯著  等待  
出現  希望  不勞而獲

醒目開學勳章

Thanks sixdollar.

原帖由 sixdollar 於 11-11-30 19:47 發表
辛勤  忽然  飛快  撞  撿起  費  盯著  等待  
出現  希望  不勞而獲

今天家長日,大家是否都是見Ms Louis?好似除了英文科,其他都沒有多談,但見成績表,班主任是許老師。

聽我仔仔講, 彭老師已經沒有教了, 是真的嗎 ?

他說, 彭老師走了後, 沒有同學抗議了

Yes, Miss Pang had gone. New Chinese teacher replaced.

請問良做P.?

良16+對

原帖由 BBbird 於 11-12-13 22:27 發表
請問良做P.?

回復 1# TerryandCreamy 的帖子

唔該晒!
‹ 上一主題|下一主題