用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 1B班同學交流區
樓主: crystalwsm
go

1B班同學交流區 [複製鏈接]

請問大家可否將今天的德工(一)e-mail給我,因無派比阿囝,而佢又不敢同老師說,比他激死!

謝謝大家幫忙!

[email protected]

原帖由 junemum 於 11-10-3 11:26 發表
Thanks crystalwsm.

sharon2005, pls chk email!!

GS TBWS是什麼?阿仔話唔知,謝謝!

Thanks a lot.

GS TBWS是書p.28頁之後,阿囝話老師要cut出來交

原帖由 Baby Hei 於 11-10-3 21:42 發表
GS TBWS是什麼?阿仔話唔知,謝謝!

尋晚做高思維做到傻,唔識得點教佢諗!

回復 85# crystalwsm 的帖子

昨晚做功課花了兩小時, 再做埋MySmartABC, 已經九時四十分。親子遊戲十分鐘便要上床,沒有睡前閱讀了。時間不夠用。

是呀,尤其是用 1 0 2 4組成幾多個細於50的雙數,要花好多時間解比阿囝聽,另外MySmartABC其實是點計分,因我們的分數同排名榜上的分是不一樣的,而中文的網上學習是10月開始,大家是否仍未有資料?

原帖由 junemum 於 11-10-4 13:16 發表
昨晚做功課花了兩小時, 再做埋MySmartABC, 已經九時四十分。親子遊戲十分鐘便要上床,沒有睡前閱讀了。時間不夠用。

回復 87# sharon2005 的帖子

我都未搞清楚點計分,有時間再研究一下。中文網上功課未有資料,應該好快有啦。

回復 2# sharon2005 的帖子

請問怎樣入MySmart ABC裏做工課呢?是否有密碼?

是登入http://www.mysmartabc.com/nss/login/裏做,在9月23日老師已派了login及密碼,是印在1張黃色的MySmartABC使用簡介上,你試找一找!

原帖由 JLL 於 11-10-4 15:21 發表
請問怎樣入MySmart ABC裏做工課呢?是否有密碼?

今天家課日誌,其他一欄何解?幾時派閱冊?這本是什麼?點解反轉間屋都無嫁!

回復 91# Baby Hei 的帖子

應該是"閱讀奬勵計劃記錄冊",上星期已派。

"閱冊"是"飛躍閱讀獎勵計劃紀錄冊", 即是上星期五派發的那本白色封面(A4size)的閱讀冊.

原帖由 Baby Hei 於 11-10-4 22:39 發表
今天家課日誌,其他一欄何解?幾時派閱冊?這本是什麼?點解反轉間屋都無嫁!

真係無收過A4咁大嘅閱冊喎!要做什麼?

今早問阿仔,佢話老師派得4本到他哪一行,而佢個行就有5個小朋友,所以欠一本,他就給了同行同學,而自己就沒有,他說問了葉老師,她說沒有他就沒有再問老師啦!真比他激死....

唔緊要啦, 起碼佢都肯禮讓別人, 不過提醒他下次要再問番老師攞, 因為老師太多嘢要處理, 可能會忘記的.

另外, 我可以scan其中一頁send給你做住先, 如有需要, 請pm我:).

原帖由 Baby Hei 於 11-10-5 11:49 發表
今早問阿仔,佢話老師派得4本到他哪一行,而佢個行就有5個小朋友,所以欠一本,他就給了同行同學,而自己就沒有,他說問了葉老師,她說沒有他就沒有再問老師啦!真比他激死.... ...

中文終於出咗網上學習嘅資料,今日先有時間登入睇睇,見同班已有很多同學完成,大家真係好勤力,我真係要加油呀!

回復 96# kelvincheng 的帖子

kelvincheng: Pls check pm, many thanks!

回復 98# Baby Hei 的帖子

Hi Baby Hei,
收到了, 等我今晚返到屋企再send給你.

回復 98# Baby Hei 的帖子

Baby Hei, I just sent the sample to you and pls kindly check.
‹ 上一主題|下一主題