用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟英文小學 2011/12 (1A )家長請進~
go

2011/12 (1A )家長請進~ [複製鏈接]

Hello !! 我兒名字叫 James, P.1A(21)請多多指教!!

Sports Day,雙親都會去並參加jogging,第1年,希望仔仔開心下......他還叫我不要參加jogging,只要爸爸跑便成,怕我跑第尾 wor......

回復 58# amandaly1230 的帖子

驚就兩份啦.....我個乖仔都係英文 ma ma  下星期dict 有 unseen,我怕他不及格啊 ,因計落考試分,唉!上次都不是默得太好.....

原帖由 cc_0913 於 11-10-28 01:30 發表
請問大家功課册上寫國作一上一改正全本星期一交回。是什麼意思?

問仔仔係唔係全本要做晒?佢話係。。。。。我再問係全本書内的改正定全本做晒、好多wow?佢又話只係改正同最後。。。。。唉!都唔知邊句真。

仲有Bring the ...
國作一上一應是只改正之前已做的,未做的就不用做,因沒有教....至於green paper是較早前派的talk about sports,於小息時向老師talk & sign,簽夠4個便可交給miss poon,獎5粒星星,如monday交就只有1天時間做啊,但不用worry,小兒都只是用了2天時間,他說老師要求不高,只要肯開口便sign,更會教他....下個月是talk about pets.另外,令郎是否中日混血兒叫"福島優"嗎?如是,小兒是坐在令郎後面的james 啊!:D

原帖由 kittytai 於 11-10-30 08:50 發表
green paper? 找不到. 可否POST 出來, thanks!
不好意思,green paper 已交miss poon,未能post 出來..是大約1星期前派的吧?!

溫緊啦!

me too

cc-0913,您好,可否分享是哪條link?

回復 cc_0913 的帖子

Thank You very much!

阿仔話今晚上綱教我做?!

跟阿yu說的一樣,未就係上綱睇d-link 做 lor........

cc_0913,我仲未買長褲比阿仔呀,前幾天這麼冷真對他不起啊!沒有着自己coat呀,只係着學校的big coat......
星期二 G.S.outing我做家長義工,見到令公子阿yu,聞名已久,真是這樣cute

原來07/01(sat)您有回校嗎?我見不到阿yu 啊!(呀,sorry,當時我也認不到阿yu,哈哈)2月份的親子旅行見咧!.至於project方面,當收到english project的notice,簡直是..............之前有上過notice上提供的website.....正如您所說,毫無頭緒,james完全不懂看 and 做....我英文也不好,現惟有全交 husband負責跟james一起做,但到現在仍未做啦!希望這個年假儘量完成......maths project是較容易 and 快完成的,用了half day便做好了.....連中文圖書活動冊都做完了...您們努力呀!儘力做好啊,會計算在第3期成績表內的,加油 !! 努力 !!

新的一年,祝各莘莘學子,新春快樂,學業進步,重新得力.

終於今天完成了english project啦!
‹ 上一主題|下一主題