用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 深井天主教小學 新午膳供應商欠佳
go

新午膳供應商欠佳 [複製鏈接]

小子說新午膳供應商不太理想, 不知道其他家長或同學有否同感.  明天要交飯歺費, 仲心大心細想帶飯盒.
1.  味道差
2.  飯餸冰冷和硬
3.  份量小
4.  菜式無變化, 上周連續3日食椰菜花, 昨天才轉食生菜
   0    0    0    0

個仔都決定下個月自己帶飯.

原帖由 peggy 於 11-9-20 20:49 發表
囝囝&囡囡都話好難食, 好多同學都係咁講,
囝囝重話d飯唔夠熱 , 下個月開始會自己帯飯

回復 1# peggy 的帖子

一定要寫信嗎?  可否家長日直接找譚老師傾下.

同意!  我個仔之前成日話活力午歺好好味, 好味過屋企啲餸.  依家都宁愿帶飯, 可想而知.  只是担心天氣凍時飯餸唔夠熱.  ps. 我個仔體重已低出標準1-2kgs.

原帖由 kiukiudaddy 於 11-10-10 22:57 發表
家長日聽譚主任的口風,相信無咩機會可以轉到飯商,成日話反映等佢改善,我覺得間飯商又唔係第一年做生意,間間學校D學生口味唔會分別好大,要改善一早改咗La,點會為深天去改?
兩年,真係有排捱,不過阿Q咁諗,希望幫到阿仔減肥啦!

...

回復 1# peggy 的帖子

囝囝之前三年都在學校食午膳飯盒, 都幾ok.  當初找新供應商應該有試食...點解?
我用Buffalo飯壺, 有保溫內胆和3個細盒裝飯餸.  他每日6:45出門搭6:50校車, 除冬天唔夠熱, 也擔心夏天會變坏.

回復 2# kiukiudaddy 的帖子

個仔會俾d餸俾食午膳飯盒同學仔食, 人人說讚.
‹ 上一主題|下一主題