用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 聽聞根德園 K2 的功課深到連家長都唔識 ?? ...
go

聽聞根德園 K2 的功課深到連家長都唔識 ?? [複製鏈接]

聽聞根德園 K2 的功課深到連家長都唔識 ??

我諗住考根德園, 點知朋友話好深架, 佢朋友個仔係入面讀...D 功課要四圍問人點做喎.........好驚喎.....K2 咋喎 ?? 家長都唔識做 ?????

有無人解答我疑問........
   0    0    0    0

太好太好了~~ 即刻有哂信心~~謝謝各位....

其實講個個係我亞嫂....我話報祟真, 劍鳴, 根德園等等的學校, 佢全部都話難呀, 對小朋友唔好呀, 又話我應唔應付到之類既說話........

又話小朋友幼稚園要開心....總之....唔識講..........唉~~~ 但我唔會比佢打擊信心, 有好學校收, 我點都會讀......

我要為囝囝鋪好條路....

原帖由 nicki 於 11-9-29 16:07 發表
得罪問句, 你阿嫂係大6人嗎?

我嫂不是大 6人啊 , 仲要係公司既大秘書, 不過, 唔知點解佢咁唔讚成我報讀九龍塘學校,  仲成日打擊我, 又話我教唔掂個囝咁囉......唉~~ 不過可能我又真係無佢讀書咁叻, 認為我應付唔到 KV 既功課啦.....

原帖由 jjhh 於 11-10-3 14:33 發表
我睇完你既message, 又忍唔住要再type…

你大嫂有仔女未呀? 如果未, 佢憑咩理據發表呢? 又係聽人講? 如果有, 係未讀過/讀緊kv先 (有小朋友, 但又唔o係kv讀, 吃不到的葡萄?)?

我想話, 如果d家長有小朋友o係kv讀過 ...

我嫂已經有個囝了, 5 歲, 我唔知佢咩心態呀, 不過, 我都堅決左報, 都好想入讀........

原帖由 keroro113 於 11-10-10 21:39 發表
你ar 嫂仔仔讀邊間ar?

我嫂讀普通 YMCA 既學校咋...因為係全職媽咪, 要婆婆湊番學放學...搵近屋企的.....不是名校.....
‹ 上一主題|下一主題