用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒學校 1C Homework
樓主: babybabymickey
go

1C Homework [複製鏈接]

回復 2# babybabymickey 的帖子

我見阿女用a4紙摺埋, 然後畫左4個人物, 封面佢畫自己個樣, 好似一本書甘, 我諗係自制mini book. 今日有好多野我都打哂 QOOGIRLZOE唔該幫幫手,HELP! .

回復 2# ANNAFRIEND 的帖子

回復 3# ANNAFRIEND 的帖子

回復 3# ANNAFRIEND 的帖子

回復 3# babybabymickey 的帖子

在這單元中, 我印象最深刻的是: 你囡囡填單雙數嗎? 係唔係一定要寫單雙數呀? 我唔係寫單雙數呀, 我係寫比較物件的多少. 因為阿女開始呢範比較弱, 所以我甘寫羅.

回復 44# wongkaka 的帖子

Thank you! 我收到手冊的內容無寫常識嘅習作(三)三行,請問係寫乜字呀?

回復 1# emilycsp 的帖子

Yes, minibook係指A4紙呀!英文其實作天已派了WS4, 我懷疑老師寫錯,小女話老師是這樣寫的,5好意思我遲了reply
原帖由 ANNAFRIEND 於 11-9-27 19:38 發表
我見阿女用a4紙摺埋, 然後畫左4個人物, 封面佢畫自己個樣, 好似一本書甘, 我諗係自制mini book. 今日有好多野我都打哂 QOOGIRLZOE唔該幫幫手,HELP! . ...
Bernice

為何有此想法呢
原帖由 ANNAFRIEND 於 11-9-27 18:56 發表
英文應該唔止dict. 仲會有quiz.
Bernice

QOOGIRLZOE,

想問清楚宗教填色係咪明天交呀?圖書填色又係幾時交呢?仲有本畫簿又要幾時交架?真係好多問題呀. 仲有呀, 如果老師唔默開學日課文, 我阿女應該冇問題. 如果要默開學日課文真係死得啦. 諗諗下驚驚地同佢默下, 真係好多字唔識.

回復 69# QOOGIRLZOE 的帖子

我有睇其他班d功課內容, 佢地星期一係dict. + quiz呀.

QOOGIRLZOE,

搭錯線了.

回復 4# QOOGIRLZOE 的帖子

其實會唔會係我地寫少左, 我都見1D班有寫到Dict. + quiz.

回復 1# MYCUTEBABE 的帖子

今日好似好多功課,用咗很多時間來作最後衝刺溫默書,唯有填色功課放埋一邊,明天再做!
英默係唔係only P.4 & P.12?  Quiz  無提過wor!

宗教10/3前交,圖書工作紙10/6交,
晝簿視藝堂帶未畫完也可在堂畫,希望沒錯吧
原帖由 MYCUTEBABE 於 11-9-27 21:43 發表
QOOGIRLZOE,

想問清楚宗教填色係咪明天交呀?圖書填色又係幾時交呢?仲有本畫簿又要幾時交架?真係好多問題呀. 仲有呀, 如果老師唔默開學日課文, 我阿女應該冇問題. 如果要默開學日課文真係死得啦. 諗諗下驚驚地同佢默 ...
Bernice

要晚一點才可問到因為呢位家長未放學呀!
原帖由 ANNAFRIEND 於 11-9-27 21:56 發表
其實會唔會係我地寫少左, 我都見1D班有寫到Dict. + quiz.
Bernice

回復 1# QOOGIRLZOE 的帖子

其實都一定要溫呢兩頁, 溫句式同VOCAB.應該quiz都冇問題. 不過最怕quiz係冇範圍.

不過有時情願佢唔通知quiz, 唔駛同阿女溫. 好似數測, 由得佢 .

回復 4# QOOGIRLZOE 的帖子

回復 10# MYCUTEBABE 的帖子

‹ 上一主題|下一主題