用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 派咗黙書啦!
go

派咗黙書啦! [複製鏈接]

P1嘅同學仔已經收到英文黙書薄啦!有幾多分呀?我個仔只得65分,係唔係好差呢?
   0    0    0    0

My boy got 63 marks!

Hi

大家一齊努力,加油!

我個女97分,我同佢嗰班d同學仔傾遇,個個都話有九十幾分呀!不過,今次只係第一次,佢地遲d習慣左個模式同埋phonics學好d就一定無問題架喇!不過,我有時會同阿女玩下d phonics game去增加佢串字技巧,因為死記會好辛苦,好似今次默書有tall同fall,我會先教佢all跟住輪流用all再加其他英文字去組成其他唔同嘅字,另佢有深刻d嘅記憶,當然有d字一字要死記@@,希望可以幫到大家啦!加油呀!

下次再努力 !! 學校會以最高的十次默書來計分
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

回復 5# bchi 的帖子

Thank you 咁多MAMI既鼓勵,

今次亞仔好似無咁抗拒點書同串字, 希望可以慢慢進步LA!

今日派左中文默書啦 !

My son got 71 marks and they also have a part with bonus marks. Will they add up the bonus marks as well?
‹ 上一主題|下一主題