用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 收到播道書院面試信了嗎?
go

收到播道書院面試信了嗎? [複製鏈接]

播道第一輪就已經收大部份學生。未到第二天interview date已有大部份人收到offer letter。如果超心儀播道 千祈唔好改期!

回復 41# ckyung 的帖子

試下打去EC問可唔可以改第一天去其他time slot, 千祈唔好改去第二天, 比例上少D位嘛.

但如果EC唔係超級心儀, 咪改去第二天, 少D位都叫做有嘛.

又或者可以問下EC可唔可以同其他小朋友交換time slot, 當然要你自己搵到人.
EC d人好nice, 未必唔得既

無論佢今年話咩prorata都好, 我信第一天in始終機會係大d..

根據之前有個做人事部的媽咪講, 請人都係通常見好就收左先, 排到最後的無位但又覺得好咪waiting囉. 講真老師in的時候都只係mark個分, e.g. 1 - 10分, 咁唔同老師mark分時會預留手上仲有幾多個位. 假設有兩個小朋友都係7分但只得番一個位, 邊度仲可以諗番今朝in果個好d定下午in好d!? 理論上都係比早上果個先.

不過實際或者真係唔同, 所以..., 可以的話, 都係第一天理論上著數少少.

‹ 上一主題|下一主題