用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 選校,可以再來一次嗎?
樓主: henchow
go

選校,可以再來一次嗎? [複製鏈接]

是邊間都不太重要, 因我認為不是幼稚園老師的問題.
在我眼中屬小事不過, 一次半次表現唔好都唔出奇啦, 佢地其實都好細過咋, 除非次次表現唔好老師都唔出聲就話唔好囉!
好人父母都唔須太緊張啦, 噤小事就要轉校, 唔好玩啦, 幾時先讀到大學!
唔好意思啊, 俾我有點直昇機父母感覺囉, 因為小朋友有點挫敗都係好事, 今次當經驗囉~

希望吾係KBL

我都想知道是那一間幼稚園,請pm我.

littlecook,你講晒我想講嘅嘢呀!我仲以為係我敏感,得我覺得有人特登誤導忝!
原帖由 littlecook 於 11-10-20 22:30 發表
忍唔住都要講吓!
我身為KM K1小朋友家長,可以同大家講,樓主提'SHOW AND TELL'的情況,並唔係KM的情況:
"…今年阿仔讀K1開始(去年在這校讀N1),就一個月有兩次「Show and Tell」時間(一次中文一次英文),當阿仔開頭三次( ...

原帖由 littlecook 於 11-10-20 22:36 發表
係囉,咁勁,仲要唔需要老師協助!
仲有臨時改到'普通話'SHOW AND TELL添!
程度高過我地好多喎!

所以好多叫PM個名比佢知, 應該如想去讀
K1可以用普通話Show and Tell, 我一定開心到流眼淚

原帖由 gromityaya 於 11-10-21 01:05 發表
littlecook,你講晒我想講嘅嘢呀!我仲以為係我敏感,得我覺得有人特登誤導忝!

如果唔係有人特登誤導, 我都唔會回應!

哈哈,睇落又唔似我個女嗰間喎,佢哋係一星期一次show and tell,一次英一次普!最緊要各位媽媽滿意小朋友所讀學校,其實只不過小事一宗!
龜媽媽

哈哈,係囉,程度咁高!個個都想知邊間,然後爭住去讀!
相信呢個應該同樓主原意相反!

原帖由 LL222 於 11-10-21 13:53 發表

所以好多叫PM個名比佢知, 應該如想去讀
K1可以用普通話Show and Tell, 我一定開心到流眼淚

回覆 61# luilui007 的文章

同意,小朋友喊下就轉校,三年內隨時坐三望十,仲可以出書品評幼稚園優劣。以後有野唔鍾意,喊下就得啦。對小朋友將來發展未知是好是壞。

我都想知係邊間,可否pm 話我知
‹ 上一主題|下一主題