用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 REJECTED 重災區+打氣區, Never give up!!
樓主: antonyada
go

REJECTED 重災區+打氣區, Never give up!! [複製鏈接]

有幸收到 2ND in 既都叫做好D有些希望...
不過暫時已經收到 2 個REJECT 啦 SFA, WKF..

希望各位唔好放棄, 早日成功收到OFFER.

0    0    0    0

原帖由 monreve888 於 11-10-18 20:55 發表
我剛收到hkuga reject, logos就話這兩個月都吾會2nd in (但其它既小朋友都in梗).

我個仔verbal iq 都有120-131. 都搞成咁, 我之前以為個仔好掂 (佢數學好叻, 夠creative), 可能佢比較慢熱, 又細仔.

我估英華, 都係 ...

英華.... 等到頸都長!!
加油... 希望大家跟住都收到好offer~~!!!

TSL 又衰左....

好失望!!

時間一日一日過去, 機會就愈來愈渺茫...

原帖由 Karenauyeun 於 11-10-26 11:22 發表
唉!in4間, 2間waiting, 1 間rejected, 1間仲未收到信!好大壓力, 好唔開心!

你都叫有 2 間waiting 呀~

原帖由 jimling502 於 11-10-27 11:19 發表
現在我真的很後悔我怎解要讓我仔參與這場遊戲?又唔係沒書讀,且我地呢區的校網都幾好,最差就6月再扣門囉!我相信我仔實得,因佢同年班佢算好標青果個,成績表好靚,校長推薦信都寫得好好,都唔知怎解冇一間收,5歲仔識野了, ...

你要問番自己最初點解要參加呢類遊戲, 無錯就係同大家都一樣, 希望比仔仔女女有更好的選擇, 係可承擔能力之下, 搵間更岩小朋友學校, 有咩野錯呢...?

至於學校收唔收, 真係運氣佔左七八成, 無須自責啦~ 直資 小一位加起都無二千個位, 呢類遊戲成萬個小朋友參予, 成功率一定唔大囉~ 自有天意安排!!

版主; 開呢個TOP主要係希望大家互相鼓勵同支持, 您睇未夠一個月瀏覽人數就知道, 我們需要乜野... 無錯, 係一個 "2012小一學位"..

可惜大家都好失望, 既然有網友係呢度宣洩, 講少少無傷大雅既笑話, 等大家無咁心灰, 又有咩所謂呢!!!

我都希望自己可以快D 脫離呢個災區~
‹ 上一主題|下一主題