用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 德望小學結果 - 請進!
樓主: panda03122004
go

德望小學結果 - 請進! [複製鏈接]

之後有朋友打去問幾時派表, 佢地D態度又係勁差, 所以朋友冇apply

有朋友個女起個度讀, 試過有幾次打去學校搵班主任, 無論幾多點, 總之放學時間打後都話放左工, 上課時間更唔駛講........每年只係家長日先會見到個班主任....HAHA

Just received the letter of "Waiting List", anyone receive the letter of acceptance ?

有D人吃不到的葡萄是......, 可能人地唔收佢個女就中傷人地間學校, 唉!

I also received a "waiting list" letter this morning

我都聽到有人係收waiting list

原帖由 i_am_sasa 於 11-11-8 14:07 發表
I also received a "waiting list" letter this morning

I'm so happy that I've received a letter today even is waiting list that means we still have the chance and the hope because we got 4 rejected already .

Pvlam,

I like your positive attitude, good luck to u.  I heard there will have a lot of seats release after 大抽獎。

我覺得呢個評論有點不可思議,
我認識的KINDER 班主任都很儘責
另有Facebook 專頁跟大家溝通
如果沒有事例,請不要造謠中傷
相信如果是事實的話,你朋友已退學了

原帖由 sony_boy 於 11-11-8 12:24 發表
有朋友個女起個度讀, 試過有幾次打去學校搵班主任, 無論幾多點, 總之放學時間打後都話放左工, 上課時間更唔駛講........每年只係家長日先會見到個班主任....HAHA ...

但係 good hope好似唔出 reject 信的 .. 只有accept and waiting ... 前幾年都是這樣的.
到底今天那批信有冇accept的呢 ???

我朋友的小女收左, 她是該校的幼稚園生~:)

waiting too 這種折磨家長的心靈,折磨孩子的肉體的制度幾時可以改革????

好羡慕, 她們都是今天收信的嗎 ??

原帖由 luilui007 於 11-11-8 14:15 發表
我朋友的小女收左, 她是該校的幼稚園生~:)

My gal received accept letter, she's in KG, not all of us received the letter yet, may be sent out by batch.

原帖由 Angelakibb 於 11-11-8 14:26 發表
好羡慕, 她們都是今天收信的嗎 ??

講真, 我無需要中傷任何學校, 亦無意中傷, 而我覺得我亦不是中傷, 我講的只是事實, 友人的女仍然在就讀該校!!

原帖由 Babyeddie 於 11-11-8 14:13 發表
我覺得呢個評論有點不可思議,
我認識的KINDER 班主任都很儘責
另有Facebook 專頁跟大家溝通
如果沒有事例,請不要造謠中傷
相信如果是事實的話,你朋友已退學了

...

原帖由 Angelakibb 於 11-11-8 14:15 發表
但係 good hope好似唔出 reject 信的 .. 只有accept and waiting ... 前幾年都是這樣的.
到底今天那批信有冇accept的呢 ???

Really? 本來有少少希望, 依家又變番失望.....

我囡囡都收到信喇~~~我地都係讀緊gh~~

取錄了 感謝GH(不是該校幼稚園生)

鄧你開心 !!! 我都好想要啊呀!                                                               
原帖由 小靜姸 於 11-11-8 15:19 發表

可唔可以透露吓, 你囡囡是什麼月份和那類kg. 同埋你feel 唔 feel到佢會pick邊d 囡囡呢 ??
原帖由 小靜姸 於 11-11-8 15:19 發表
‹ 上一主題|下一主題