用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 468個pn位於九龍塘迦南
go

468個pn位於九龍塘迦南 [複製鏈接]

吾怪得九龍塘迦南今年暫時吾收k1,要之後先再公佈,原來會收468個pn位於九龍塘迦南,隨咗pn位多人爭外,收取的學費補貼會好過k班,今年有多間學校都開始不接受學卷,明顯學卷上限$2400一個月真的不足應付教師人工等其他$$$$$. Pn班不受限制,似乎開pn班好過k班
   0    0    0    0

簡介會都講明K1只收200人, 即係PN 460人會有260人會"西"出黎

原來有咁多呀? 係邊間KLN TONG?
我果日INTERVIEW N班老師話ONLY得PM班 , 據我所知而家有AM 班咖BOR (我IN CUMBERLAND ROAD CANNAN)我想知下年係咪只開PM, 定係AM收晒剩返PM位?

可能唔係"西"出黎 !!! 係人地自己出晒去報其他K1

原帖由 giyim 於 11-11-7 15:10 發表
簡介會都講明K1只收200人, 即係PN 460人會有260人會"西"出黎

pn賺咗學費先 , k1先"西"人 , 都好好諗頭 !

原帖由 giyim 於 11-11-7 15:10 發表

喂喂..咁岩呀

今年九龍塘creative 好似收大約2000申請表,相信九龍塘迦南也一樣,即每4-5個小朋友就收一個,咪易個麗港城分校!!!

原帖由 cclemon2009 於 11-11-7 17:38 發表
今年九龍塘creative 好似收大約2000申請表,相信九龍塘迦南也一樣,即每4-5個小朋友就收一個,咪易個麗港城分校!!!

沙田分校都有千幾個申請, 只收 4X人,20個收唔到一

老師INTERVIEW 同我講話K3 只得PM( 有無問題)
K1 佢收少左人係咪因為要預PN 直上, 所以少左比"街外" 人呀?

唔係好明,可唔可以詳細講吓,咁係唔係有機會未讀完pn班,就要找定第二間學校讀k1呀?咁對小朋友唔係咁好喎。

其實有啲幼稚園都係一樣會"西"人走,不過吾會好似佢這麼誇張,差不多"西一半人走,
另外,突然比前往多咗要照顧200個2歲小朋友,吾知老師好吾好(可能未試過教n班),因為照顧k班和照顧n班有大大不同,要超有耐性

佢上年個講解會校長話直升k1喎。
少左一半人應該係自己考左去第二間了

今年會收多咗人,今年簡介會話吾保證直升k1,要視乎學位

我聽簡介會係話保證直升K1,不過唔一定喺番九龍塘分校?
原帖由 cclemon2009 於 11-11-8 09:45 發表
今年會收多咗人,今年簡介會話吾保證直升k1,要視乎學位

4百幾個位仲要包左一d一路係佢到上playgroup直上的小朋友,所以街貨可能得三百多

仲有playgroup小朋友要收,得個3百幾個位,呀女右唔係in得好,睇怕都無行囉!

我囝囝都有返佢的playgroup. 但冇得優先收架,只有返滿6個月才可免interview. (15月先可開始返),計番冇幾多小朋友可以必收

係呀, 係佢度讀playgroup無著數架, 我個仔3月b, 一夠15 months就去佢度讀,讀左8個月都唔收呀。 佢係計9月報名前讀夠半年先收呀, 即係1出世的, 又夠歲數即讀的, 先收呀﹗

我係in左cumberland果間, 想問下果間有幾多個n班位呢, 有冇家長知? 一間有4百幾個 ?!
同埋幾時會知結果呢 ? 係咪3個星期左右?

Shevachevy:金巴倫道今年收468n仔細位,包括上下午班,下年不保證直升k1,因為只得200左右k1位,所以應該比較易有n位,但收咗也要認真唸一唸,明顯今年九龍塘creative. 和迦南都各有缺點的學校
‹ 上一主題|下一主題