用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 崇真 - 第一輪結果
go

崇真 - 第一輪結果 [複製鏈接]

今日信已派了, 但仍未有信呀!!
真係好緊張呀, 你咁快收到信...?

Hi charlotte2008,

其實我同你一樣, 囡囡都係08尾b, 但我哋唔係校友, 亦沒有兄弟姐妹係TT讀。睇嚟都.....

你囡囡interview都ok喎, 但沒有offer, 今年競爭好大, 大家繼續努力再戰龍校。

我真係好緊張, 但今日仲未收到result, 希望聽日可以知道結果, 等待真係好漫長呀!

原帖由 charlotte2008 於 11-11-8 17:34 發表
郵chop 係07/11 , 可能冇offer果D寄先啦 , 你仲有希望 , 祝你好運上嚟報喜 .

不過 , 我真係好失望 , 阿女係2008年年尾 , 我想佢下年repeat K1 ; daddy係校友 , 且比起其他个小朋友只懂說英文名 , 已很不錯 , 她可以 ...

恭喜哂有offer嘅小朋友呀!  

另外, 有waiting嘅家長都要加油呀, 相信好大機會會wait到的!!  

未收到信嘅 (包括我自己), 等待今天的結果!  

已派信... 但仍未收到呢!  :(

congratulations, 傻太!  真係戥你好開心, 小朋友可以入讀國際班!!  

你囝囝係唔係08 b呀?  會唔會放棄LH而去TT呢...?

我仍然等緊個RESULT, 唔知同TT有冇緣呢?!  

原帖由 傻太 於 11-11-9 21:21 發表

真係大家GOOD LUCK,收左國際班。。。(8/11收信)

崇小好嗎??  我轉都係為左小學一/半條龍,個傻仔讀緊LH,仲有個傻妹跟尾(06/11年)。。。 ...

Hi bagman,

我同你一樣, 封信都沒有話可以出年五月打去問, 我相信這是rejected了!

我囡囡都係08年尾b, 亦都好主動唱歌, 做動作同埋答哂所有問題, 但都沒有offer。

唔知佢哋係唔係唔多收大大b呢..?!

我想, 囡囡跟TT沒有緣了!  

原帖由 bagman 於 11-11-10 14:10 發表
想問下,如果封信連叫人出年5月打去問都沒有的話,係吾係即係Waiting list都吾入?直情係reject? 仲可以寫求位信嗎?寫中文or英文好呢?

真係好失望,因為覺得佢in得好好,主動答左好多問題,又係08年大女,不過算啦,更好的 ...

唔知點解?!      可能有很多叻嘅小朋友!

Anyway, congratulations to those who got the offer!

原帖由 heidys 於 11-11-10 16:29 發表
咁都唔收?!

Hi charlotte & bagman,

我都好擔心, 真係有"面試侯群症"呀!  我都有報培正, 但係擔心會撞期... 咁就更加慘 !  

真係好難猜測學校喜歡什麼類型小朋友, 唉... 面試真係要好好運先得!  

大家繼續加油努力呀!

原帖由 charlotte2008 於 11-11-11 15:13 發表
我都有同感 , TT都咁難 !!! 跟住嚟緊果D仲凍過水啦....
聽日仲有浸幼 、民生......月尾又有培正 、德望 .....遲些再有CCKG 和 SPK , 真係一間比一間更難 , 而家唔係阿女in到驚 , 係做阿媽的我患有"面試侯群症"呀 !!  ...
‹ 上一主題|下一主題