用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 PN 家長.. 妳地學校有無開始打聽妳地出年讀唔讀K1? ...
go

PN 家長.. 妳地學校有無開始打聽妳地出年讀唔讀K1? [複製鏈接]

我知呀仔學校已經開始IN k1學生, 我原本諗住學校一定會試探吓我地D PN家長有幾多留低, 從而評估吓收幾多K1學生, 又或者攪個會說服D家長留低...不過又唔見學校有乜野動靜, 想百吓妳地D學校係咪都無動靜..

0    0    0    0

直頭俾張回條俾你自己選擇. 留位費都交埋, 因真係可能選擇留低. 但我只係諗呢個舉動除了收定行政費外, 讀緊的家長又點會唔俾呢? 仲有成大半年係度讀..............當買個安心都要.

我個女間PN都係,比回條我地簽返,但係我因為我會比佢轉返出九龍塘的幼稚園,所以唔會比留位費。

我仔仔那間未有動作~~

我之前同過老師講我會繼續係度讀K1,但依幾日收到通知有間心儀既學校收咗,我諗住會轉過去讀,但老師又無比過D回條我簽,你地覺得需唔需要同老師講聲唔需要留位比我呢??如果需要幾時講好呢??

雖然已經有學校收咗我個仔讀K1,不過我地都俾咗留位費俾讀緊的幼兒園(10月中就收信問留唔留了﹗)。未完全考慮清楚,惟有買多D時間來考慮清楚﹗

我個女嗰間冇問喎,等我打聽下先。

我個間話要出年5月先知有冇得直升k1, 好無奈.

阿仔個間未有聲氣.不過我預左唔會留底.

我個仔果間都好快問, 十一月初插班返學第一日就收到回條, 不過因為阿仔而家係pm, 我request轉am, 所以暫時唔洗俾留位費住, 等到wait到先再出通知俾我, 佢話要等in哂外來k1有幾多位淨先會俾我地轉, 我諗到時俾通告我都要考慮下俾唔俾留位費, 因為已經有kln tong kinder am offer

回覆 10# SmartCandy 的文章

LH has issued school circular for parent to declare will or will not promote to K1, and whether will choose am or pm for K1.

我囡學校都未有動作喎,月尾會有家長會,我覺得到時會有回條簽

11月2X號要交留位費.
原帖由 PFRC 於 12-11-2011 14:48 發表
我囡學校都未有動作喎,月尾會有家長會,我覺得到時會有回條簽
‹ 上一主題|下一主題