用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 觀塘區升中
go

觀塘區升中 [複製鏈接]

醒目開學勳章

梁式芝同吕郭都幾好呀.

原帖由 htts 於 11-11-14 11:40 發表
有那些好學校?  如女仔, 選女校係咪好過Co-ed?

醒目開學勳章

你哋話, 如果個小朋友係級十名內, 亞媽使物咁煩呀.

官瑪又話要全級十名之內.

原帖由 Johnny@Klnbay 於 11-11-14 12:14 發表
因為區內Band 1 男仔首選聖言,觀瑪,但觀瑪上年縮了一班,所以聖言更多人争,如果有奧數獎,級十名內自行機會較大(過百人之小學),大抽獎就講運了! ...

醒目開學勳章

基孝 或羅陳啦

我鐘意羅陳中四有得去美國做交換生.

原帖由 htts 於 11-11-14 12:13 發表
Band 2 有咩choices呀?

醒目開學勳章

請問男女校band 1尾除了蒙民偉之外, 仲有那一間.   band 2頭又有那幾間呢.

醒目開學勳章

唉....好大壓力.  我仔又未緊張, 日日都係到hea,拖時間

原帖由 htts 於 11-11-14 15:35 發表
咁即係單計男/女, 都係top 10 in grade啦.

醒目開學勳章

昨日同kitty食早餐, 佢話大囡係基孝讀得好開心, 功課唔多, 老師好照顧學習差異的學生.

原帖由 htts 於 11-11-16 10:07 發表
基孝中學, 有何comment?

醒目開學勳章

St Jo一定要收英文班, 中文班D學生無人理加.

原帖由 Johnny@Klnbay 於 11-11-16 09:53 發表
St.jo 是Band 2 中學,但有英文班!

醒目開學勳章

唔該. 但係去年我哋老師只俾我哋排第一round四選一

即聖言、官瑪、順天、官立

第二位已要排band 1尾了.
今年龍年竟争大, 我諗都會叫我哋咁排. 之後我真係唔知點排個三十個位.

原帖由 Johnny@Klnbay 於 11-11-14 17:22 發表

Band 1男女校尾還有順天,呂郭碧鳳,官中
Band 2頭有寧波二中

醒目開學勳章

佢話係band 2.

羅陳佢都帶過大囡去面試, 佢話羅陳的老師好nice, 好有耐心.  你都可以問下美人加.

原帖由 htts 於 11-11-16 10:34 發表
thanks.   band 2 or 3?

醒目開學勳章

a mum, 面試其實機會都幾微. 我諗我都係期望大抽獎啦.

原帖由 a_mum2009 於 11-11-16 08:45 發表
如果兆強全級50, 入官瑪有無機? 聖言應該難d, 是嗎?

thanks!

醒目開學勳章

題外話 : 你哋學校而家點train學生去面試 ? 我仔好多oral pratice返來, 好難.  平日功課多仲要預備明天的oral, 真係睡都無咩時間, 我哋都係求其咁作返去. 我心諗咁去面試 C啦, 我仔連自我介紹都未背出來. 講真去到英中面試咁又點 ?

或者期望操二個月後佢哋有進步.

原帖由 htts 於 11-11-14 17:16 發表
講真,我真係好大壓力, 真係透唔到氣.  我女2次呈分都考得好差, 真係喊得一句句.

醒目開學勳章

a_mum, 你有無收到我呢二次的PM ? 講順天同官瑪 ?

我去匯景shopping 囉

醒目開學勳章

吓, 唔係嘛 ?????

順天呢個周末開放日呀, 你去學校情報睇睇.

原帖由 a_mum2009 於 11-11-16 13:58 發表
無收到pm ar

醒目開學勳章

有無人數到褔中的見試信呀, 佢話幾時會有呢 ?

醒目開學勳章

原來呂郭呢個星期日搞開放日, 但不公開, 只係要跟觀塘聯會的車才可以.

醒目開學勳章

唔該晒, 但係我可能寄咗有一個月了, 仲未有通知.
明天都係打電話去問下先

原帖由 candyvu 於 11-11-17 15:39 發表
每一個申請者都有得見,如果郵寄可能遲d先收到。

醒目開學勳章

回復 1# hw1115 的帖子

唔該hw. 我再check一次信箱, 如無再打去問問.

醒目開學勳章

我收到面試信啦.

原帖由 雪文 於 11-11-18 10:19 發表
唔該hw. 我再check一次信箱, 如無再打去問問.

醒目開學勳章

早上
我諗我算好早

原帖由 hw1115 於 11-11-18 22:07 發表

AM or PM ?

醒目開學勳章

Thank you candy

原帖由 candyvu 於 11-11-18 19:00 發表
加油呀!
‹ 上一主題|下一主題