用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St Rose
go

St Rose [複製鏈接]

回覆 2# stephanielum 的文章

咁你自行係咪女校呢?昨天有冇慶祝?

原帖由 stephanielum 於 22-11-2011 16:57 發表
如無記錯, 我應該同你個女考同一女校, 在九龍塘. 有錯請更正.
我無慶祝啊! 因亞女病了, 所以遲下補數.

你真係記錯喎!我個女讀緊小一啦,再一次恭喜你入到心儀學校,我舊年都係自行階段攪掂,好明你而家喜悅心情。
遲下要慶祝返,同個女講佢小學校名,係爸爸媽媽認為嘅好學校,叫佢俾心機學習。因我個女有舊同學讀緊,功課同默書都幾係架,出年七月要考分班試,努力呀!

原帖由 onsyan 於 23-11-2011 11:48 發表
Would you please give detail comments on SRL?  I got offer with 20 marks but still consider if we go to register or not.

唔敢當!我個女唔係讀呢間,都係其他讀緊嘅家長講開知少少啫。
你冇更好選擇就拿拿聲去註冊啦,但更好嘅選擇即代表課程及功課量相對重咗。我識數位家長都讀不同女校,好似拹恩,St.Francis,St.Paul跑馬地,德望。佢地都話功課測驗壓力大,傳統學校真係間間咁上下。一於去馬啦,肯定係好學校。
‹ 上一主題|下一主題