用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Stafford vs SC
樓主: BeBeMa1012
go

Stafford vs SC [複製鏈接]

原帖由 sumaggie101 於 11-11-25 18:45 發表
你囝囝in dbspd 時 in d 咩ga?  in 的方法係點 ?  係咪真係要整一份好好的profile?  or only睇面試表現?

唔駛咁心急住,享受下幼稚園生活先啦。

2004年即SARS之後個年,呢年簡直係'幸福'年!我有幾個朋友專登呢年生仔/女,個個小一時都係要咩入咩!

原帖由 我是一個爸 於 11-11-25 14:17 發表
2004,今年小二

但TT星期六個英語加油站同普通話生活坊都係免費架喎。。。

From School Web:

09:00am-12:00noon
(週六上午設「英語加油站」及「普通話生活坊」,由英語義工及地道普通話老師帶領活動。)

原帖由 bernicelamlam 於 11-11-25 10:52 發表
我宜家都考慮係TT (PM主流) VS STAFFORD (AM). 兩間教學模式唔同, 真係好難比較. 個人十分欣賞STAFFORD係小班教學, 同學習語言環境. TT 學校環境及配套好吸引.而且學費好平.  如果選左STAFFORD 應該不用加學術性的活 ...

原帖由 2Fats 於 11-11-25 22:51 發表
2004年即SARS之後個年,呢年簡直係'幸福'年!我有幾個朋友專登呢年生仔/女,個個小一時都係要咩入咩!

"幸福年"?仲有朋友"專登"揀呢年生?咁講未必太計算喇。妳宜家睇返轉頭或者可以咁講,但當年點解出生率咁低?SARS後冇人敢買樓,淘大E座最平跌到50幾萬,黃埔5百至6百呎嘅樓都係百多萬,宜家睇係咪好低?低到爛啦。點解我咁清楚?因為當時我係有份去睇樓而冇膽買嘅其中一人,經濟差,好多人驚買得起都供唔起,又驚失業,仲點敢生仔吖。
所以"危機"這二字嘅真諦,係先有"危",你克服到"機"自然來。

仲有兩年前並唔係冇競爭,想入邊間就邊間,舉一個例子,其間間學校情況差唔多,某直資由兩年前2000-3000人申請,到今年3000-4000人申請,競爭係大左,但當年都係要十幾個先揀一個。
所以我只會覺得妳朋友的小朋友都好叻仔叻女。
‹ 上一主題|下一主題