用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到Learning Habitat K1 結果未??
go

收到Learning Habitat K1 結果未?? [複製鏈接]

今早問過青衣, 佢d信今早寄出, 所以佢話明天可以收到.

回復 30# angelacylui 的帖子

佢無話優先, 但我見囝囝的同學, 多數都收晒佢d弟妹, 見哥哥姐姐讀上午班, 那麼弟弟妹妹就可以讀上午班. 如果哥哥姐姐讀下午班, 那麼弟弟妹妹就可以讀返下午班.

回復 33# angelacylui 的帖子

唔敢答你, 但我相信只要個哥哥姐姐在讀緊lh中, 你多參與學校活動(因為lh都俾我覺得好重家教事宜), 我相信當你的小朋友畢左業後, 老師都會記得, 到時都會收番弟弟妹妹.

回復 60# Xylitol12 的帖子

我個囝係讀凱帆, 我上年都有寫, 所以我可以話你知凱帆校一定有用! 我問其他凱帆pm class (之前係waiting)的家長, 10個有8個都有寫求位信!

回復 84# michelle_lxh 的帖子

上午英粵班, 本身校內的下午班學生都未分夠, 所以只會有得幾個位俾校外生.

回復 90# iloveal 的帖子

我囝囝係凱帆校的, 校內生係用抽籤方法派位, 等上午有位時轉現有下午班的同學上上午. 至於校外生waiting, 我知學校係有分分數, 但唔緊要, 你寫多d信去求位, 我相信俾到位你的機會會大好多! 但你打去問學校, 我上年試過, 學校係唔會答架!

回復 94# Xylitol12 的帖子

我有朋友揀青衣, 佢係1/12收信, 不過都係waiting. 你這樣說, 是不是1/12收信的是會高分d, 入的機會會大d?

回復 102# Xylitol12 的帖子

IC, THANKS!

回復 130# ho_yan2406 的帖子

pn係優先派上午英普,但有一啲人讀下午班pn但想讀上午班英粵,都仲排緊waiting
‹ 上一主題|下一主題