用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 PLK C.K.Y Primary School
go

PLK C.K.Y Primary School [複製鏈接]

做中、英papers 。今日完哂interview 再分享

小朋友做papers
大人坐係auditorium等叫名對出世紙正本

我女話有幾part,第1part有幾幅畫~畫番眼、耳、口、鼻 ,有兄弟姐妹,畫兄弟姐妹 + pets 又有寫中文生字~鉛筆、寫英文句子、同埋聽故事做paper
不是做得快可以畫畫,可能日日唔同
阿女話 深過女拔 1st in. wo …

原帖由 Angelakibb 於 11-12-7 05:24 發表
冇諗過cky會做paper ..
我囡話做得快可以drawing ...

係呀! 中、英文生字、句子照抄white board

原帖由 kitty23205 於 11-12-7 08:47 發表
我女話係填充全部有得照抄架
今日係米最後一日2nd in?

我聽其它同學仔媽咪講,應該5日都有少許唔同,兼且同日5group 都有少許出入。

朋友個仔係睇video 做paper的

原帖由 kinchani 於 11-12-7 08:51 發表
我問返我小朋友, 佢話唔係叫畫畫 ,而係條QUESTION寫住叫你畫一間自己喜歡的屋.

但她說沒有英文既??不過我朋友個仔都話無英文.

阿女間幼稚園都係活動教學,無默書無考試架
我相信劉校長的教育理念。亦好喜歡CKY

我認為是 learning habitat kindergarten。當日我見 依間幼稚園學生都唔少
‹ 上一主題|下一主題