用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園K2 vs 民生K1?
go

學之園K2 vs 民生K1? [複製鏈接]

我囡囡讀ms k2, 姑仔個囡囡lh讀k2, 我無刻意去比較課程, 但係我敢講我囡囡好有自信企出來在陌生人當中朗讀, 英文發音準確, 但係我姑仔囡囡無呢個膽量, 讀英文係無尾音既, 還有ms既德育係教得好好的,最近一連串的敬老活動, 囡囡去完老人院後, 在巴上佢一定會讓座給老人家....
申報我有個超細女 囡囡明年會即將在MS重讀K1 (英普班)...

我個同事個大女在GH讀小學, 細女讀k3, 我聽佢講都要去考其他學校, 因為學校無話實收佢個細女....

係呀, 學校個閱讀計劃真係唔錯, 既可認字又可訓練自信心, 總可以培養閱讀興趣...
琴日, 我囡囡有套偉論, 事源佢見到樓下有大包小包既垃圾:
囡囡: 嘩咁多垃圾既, 呢個地球會地震嫁...
我: 點解地震??(我真係唔明!!!)
囡囡:嗱地球原本係咁(佢攞隻手出來,打平放), 人類製造太多垃圾,令到地球傾斜,咁就地震啦....d野應該要再用呀!
我: O...(我都係唔係好明)....
不過我諗佢呢套偉論應該近期學校的環保教育學返來既, 但係就知D唔知D啦...
屋企D舊報紙雜紙唔會比我地掉, 屋企有一個箱專放佢呢D"寶物","草"一大堆到屋苑癈紙日時去換文具....哈....
‹ 上一主題|下一主題