用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 (希望在人間.. 終於等到喇 . TT, PC and GH offers) ...
go

(希望在人間.. 終於等到喇 . TT, PC and GH offers) [複製鏈接]

in 6 間,暫時未有一間收,全部未收通知信,
因不想小1參加大抽獎,報親都係龍校,而小朋友interview 表現時好時壞, 相信機會都唔大.
如冇人收,便唯有讀樓下村校

In 了:
MS, GH, PC, TT ,TL 及培道
未in:
宣道
   0    0    0    0

yes, 希望在人間

全部未收通知信點算食白果呀

晤怕, 有我陪你, 和你一樣, in 8 間,暫時未有一間收,
Reject: KV, St. cath. Soka,
未收通知信: MS, PC, TT, CPKG, 浸幼,
未in: 宣道, 禮賢
相信都係十連敗

me too...

rejected: St Cat, KV, Soka

waiting: LH; Victoria

Pending result: HKPS, PC (these 2 99.8% no chance)

加油呀!各位!

你都未收晒信,希望在人間嘛!或者今日有好消息呢!
我都有報MS,都係未收到信,真係等信等到我心痛

all waiting
SC, KV, Soka, LH, MS

我好喜歡你個標題, 好樂觀! 能用呢種心情去面對, 已係難得.

祝你能入到心儀學校.

I am waiting also...kv/sc waiting...good hope just interviewed...kv/sc kids just submitted $$ on 10 Dec, not sure they will send out inf to waiting in Dec...anyone know>?>

一日未收到reject letter,即係仲有機會嘛!
good luck! :)

原帖由 yiuyau 於 11-12-13 10:21 發表
in 6 間,暫時未有一間收,全部未收通知信,
因不想小1參加大抽獎,報親都係龍校,而小朋友interview 表現時好時壞, 相信機會都唔大.
如冇人收,便唯有讀樓下村校

In 了:
MS, GH, PC, TT ,TL 及培道
未in:
宣道 ...

各位家長, 不要灰心, 上天自有安排.

多謝各位
有好消息一定第一時間通知
亦希望各位都有好消息

另我覺得千期不要影響及俾到壓力小朋友
本人最不恥有些人面試後痛罵小朋友

醒目開學勳章

原帖由 yiuyau 於 11-12-13 12:08 發表
多謝各位
有好消息一定第一時間通知
亦希望各位都有好消息

另我覺得千期不要影響及俾到壓力小朋友
本人最不恥有些人面試後痛罵小朋友

, 我都好憎D父母係面試後鬧個細路. 仲話:面試又唔出聲, 你好曳, 我唔要你.
我真係驚個小朋友會有面試恐懼症. 大家大人見工, 都有in 得唔好的時候. 更何況一個咁細的小朋友. 咁樣鬧法, 識都變唔識. 希望D父母反思下. 唔好為了面試而破壞親子關係.

[quote]原帖由 ivypooh 於 11-12-13 10:34 發表
晤怕, 有我陪你, 和你一樣, in 8 間,暫時未有一間收,
Reject: KV, St. cath. Soka, MS
未收通知信: PC, TT, CPKG, 浸幼,
未in: 宣道, 禮賢
相信都係十連敗

唉, 又失望一次

好題 !!!

如到最後一間都無, 可以做咩?? 請指教

唔會o既
依家都未出晒result,希望在明天

回覆 2# 雲牛 的文章

1)waiting的,寫求位信。不過吳好抱太大希望停晒手;2)盡快揾d未截止報名,同無咁hot的幼稚園,應該仲有機會;3)出年做超大B,重點試心水龍校。

其實出年都可以試K2插班,位當然少,不過都吳係無希望。希望幫到你!

希望在人間,呀女見五間,兩間備取,其餘都未出結果,但機會渺茫,大家加油

連肯講嘢個間都reject, 相信TT, PC更加晤使唸. 乜超齡可以再報K1?

回復 17# chongnicole 的帖子

我都係咁諗,出年做超大B,而家MS rejected, 又要繼續interview嘅生涯(原本諗住MS收咗就唔去intervew)
仲有York,培道&宣道....
各位加油!
‹ 上一主題|下一主題