用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 K3家長對劍鳴幼稚園的感謝
樓主: 3X
go

K3家長對劍鳴幼稚園的感謝 [複製鏈接]

dear all,
我估我的資料已經不夠update了,再沒參考價值。畢竟小囡今年九月升小二了!
我只能説女兒在一所傳統津校適應非常好,自動完成功課等我囬家檢查,考測默亦很上心,不敢在校任性犯事,當小孩明白自己的責任已經很足夠了。

希望大家努力,一起加油。

回覆:eddykwan 的帖子

唔駛擔心,我係在職媽媽,返下午班有足夠時間溫習、做功課同足夠時間親子!

回覆:K3家長對劍鳴幼稚園的感謝

今年下午班考小一成績都不俗,我知有男、女拔,英華, cky,  德望,好幾個kts, sfa,aps,仲有高主教,觀塘st joe,播道、福附、優才、音小......

回覆:K3家長對劍鳴幼稚園的感謝

好好彩派到LS,有冇同學仔一齊呀?可以互相照應

回覆:MYPPBB 的帖子

我囡囡八月出世,今年九月入讀K1,現有st.cat和劍鳴國際班下午班的offer,而家都心大心細唔知揀邊間好?阿女唔教恐怕會失控。

lovebb2 發表於 13-7-24 12:49
我囡囡八月出世,今年九月入讀K1,現有st.cat和劍鳴國際班下午班的offer,而家都心大心細唔知揀邊間好?阿女 ...

毫無疑問,當然劍鳴

醒目開學勳章 貢獻勳章

lovebb2 發表於 13-7-24 12:49
我囡囡八月出世,今年九月入讀K1,現有st.cat和劍鳴國際班下午班的offer,而家都心大心細唔知揀邊間好?阿女 ...
原來你未諗掂架?
咁啦... 論課程,我相信SC加深咗之後,應該唔會同KM有太大差別,但KM始終偏向多功課 (放心,小朋友應付到!係初初寫字會辛苦d),亦較早學寫字,小朋友好多都會自己做好功課等爸媽睇,而SC就偏向多d presentation,多d reading嘅要求
如果你覺得NET緊要,就一定KM多d NET時間
而且KM 3年都係一樣pm,SC好似要轉am/pm

不過兩間都係好學校,放心,小朋友咁叻叻,再加上家長培育,讀邊間都唔會揾到好學校!唔會揀錯!

恐龍家

回覆:lovebb2 的帖子

Three years ago, we gave up the offer from kv, st cat and took km as he studied pn here and like the school much and class size is smaller.  I do think kv and st cat is good school but I can say km is good as well.  Many k3 students this yr has >1 offers from private or ds school.

List what u like and not like of each school then make decision and release the seat.  No matter u choose st cat or km is still a good choice.

‹ 上一主題|下一主題