用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 DELETED
樓主: apple8356
go

DELETED [複製鏈接]

醒目開學勳章

有匙獨家代理,李節花園,金鐘清淨地段近太古廣場3期
面積508呎
售-
租$15,500

回復 jelly-pudding 的帖子

$15k is reasonable ar.  much better than old premises as you don't know how many 劏房 within those old buildings ..... 劏房 is quite common in Wanchai district ..... 驚會好雜 mouth:" />

醒目開學勳章

Yes, you are right!  But my budget is $14K maximum, see what “good” flats can be found in the market after 2 years la.  

醒目開學勳章 王國長老

我自己住灣景樓, 雖然舊但管理唔錯(AB座咋, AB係連住的一個入口, C座唔同管理公司又有佛堂架LIFT又細好多), D食Q都好醒目, 陌生人要登記, 有投訴(滴水/嘈音/唔關防煙門)會即時處理, 基本上無私房菜樓上舖果D(之前2樓有間私房日本野唔知摺左未), 早2年至大維修完, 換晒LIFT油晒走廊外牆換晒大廈電線
不過盤唔多, 留意出面有條行車天橋所以5/F以下無人會考慮, 亦有唔少單位無景, 所以中層有景既基本上好難有盤, 吼到算你好彩(頭先SEARCH中原網2011年成個B座一個成交都無, A座有2單ONLY, 其中一單以我所知係親戚賣俾自己人)

百德新街果D海咩海咩就難攪D, 樓上真係有賓館又樓上舖又盛, 我有朋友試過搵樓, 一個女仔住, AGENT帶佢睇, 隔離係一樓一, 俾我朋友鬧到飛起

珠城都仲OK的, 我女個琴老師住緊, 不過保安就無咁嚴LOR, 同埋公共地方舊D, 我地次次去, 食Q開埋門俾我!

珠城我有親戚住過。。。 喺後樓梯比人劏死牛打刧 (不過係好耐之前) .... 真係要揾d保安好d嘅盤,睇清楚後樓梯同走火通道
‹ 上一主題|下一主題